3.2.16

Συρία: Ο πόλεμος έφερε την πολυγαμία- αυξήθηκε κατά 40%





Μία από τις παραμέτρους του πολέμου στη Συρία είναι η αύξηση του ποσοστού της πολυγαμίας που έφθασε στο 40%.

 Πολλοί άνδρες νυμφεύονται για δεύτερη ή τρίτη φορά,  προκειμένου να …εξυπηρετήσουν τις γυναίκες,  που αναζητούν γαμπρό και δεν βρίσκουν.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Συρίας ‘αλ Βατάν’ το φαινόμενο της πολυγαμίας έχει σχεδόν καθημερινό στους μουσουλμάνους κατοίκους.


 Οι γονείς δίνουν τα κορίτσια τους ακόμη και σε άνδρες που είναι μεγαλύτεροι από είκοσι χρόνια και έχουν γυναίκα και παιδιά, προκειμένου να βρουν έναν νόμιμο άνδρα αφού διέρχονται την ηλικία του γάμου.


Αυτό θα προσφέρει στην κόρη τους πόρους για να ζήσει, εφόσον ο άνδρας έχει τις δυνατότητες να την ταΐσει.


Η εφημερίδα σημειώνει ότι πολλές γυναίκες έχουν χάσει τους συζύγους τους στον πόλεμο, ενώ οι νέοι άνδρες, κυρίως, μεταναστεύουν ή κατατάσσονται στον στρατό και απομένουν αυτοί που είναι μεγάλης ηλικίας, αλλά μπορούν να συντηρήσουν πέρα από τη μία ή δύο γυναίκες που έχουν.


Ο πρώτος δικαστής της Σαρία στη Δαμασκό, ο Μαχμούντ Μααραβί,  θα πει ότι δεν εγκρίνει όλους τους γάμους, όταν για παράδειγμα δεν θέλει η νύφη τον άνδρα ή όταν ο άνδρας δεν έχει αρκετούς οικονομικούς πόρους για να συντηρήσει πάνω από μία γυναίκα.


Ο ίδιος θα δηλώσει ότι η κατάσταση είναι δραματική με τις γυναίκες που δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να συμπεριφερθούν εξαιτίας του πολέμου και της αγριότητας που υπάρχει μεταξύ των μουσουλμανικών φυλών στη Συρία.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: