12.2.16

Αιγυπτιακή μούμια σε …σοφίτα στη Γερμανία




Ο Αλεξάντερ Κέτλερ, ένα 10χρονο παιδί από το Diepholz της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία, μέσα σε μια ημέρα έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα. Στο σπίτι της γιαγιάς του από το οικογένεια του πατέρα του, μπαινοβγαίνουν ιστορικοί και αρχαιολόγοι από όλη τη χώρα.



Ο μικρός Αλεξάντερ, σε συνέντευξή του  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνοδεία των γονιών του, είπε για την αιγυπτιακή μούμια που βρήκε στη σοφίτα του σπιτιού.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 10χρονος ανέβηκε στη σοφίτα του σπιτιού της γιαγιάς του για …εξερεύνηση  και εκεί ανακάλυψε ένα ξύλινο κουτί καλυμμένο από τη σκόνη.


Το άνοιξε με μεγάλη περιέργεια και είδε ότι μέσα περιείχε κάτι τυλιγμένο με πανί. Όταν προσπάθησε να ξετυλίξει το πανί, είδε έντρομος ένα σάπιο πρόσωπο. Ταράχτηκε  και φώναξε τους γονείς του.


Ο πατέρα του Αλεξάντερ που είναι οδοντίατρος, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο παππούς του γιου του, δηλαδή ο πατέρας του,  ήταν στη βόρεια Αφρική πολλά χρόνια και είχε φέρει διάφορα μπιχλιμπίδια.


Αλλά, η οικογένεια του Κέτλερ δεν είχε ενδιαφερθεί ποτέ για αυτό το ξύλινο κουτί της σοφίτας.

Η σαρκοφάγος με τη μούμια βρίσκονταν στη σοφίτα  από τη δεκαετία του ’50 του εικοστού αιώνα.


Οι αρχαιολόγοι και οι εμπειρογνώμονες θα πάρουν τη μούμια από το σπίτι του Κέτλερ για έρευνα. Ίσως μάθουν σε ποιον ανήκε η μούμια και πόσο αιώνων είναι γράφει το «old.archeo-news.ru».
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: