21.2.16

Έλληνες κυνηγοί θησαυρών εισέβαλαν στη Βουλγαρία





Μια σειρά από επιδρομές, πραγματοποίησαν  Έλληνες κυνηγοί θησαυρών, τις τελευταίες ημέρες στο δήμο του Κίρκοβο, δημοσιεύει το βουλγαρικό  ειδησεογραφικό πόρταλ ‘Ροδόπη’.


« Έχουν σκάψει έναν λάκκο βάθους τριών μέτρων καταστρέφοντας μια ρωμαϊκή γέφυρα στο Ντρανγκόβο καθώς και μια τουρκική κρήνη για να σκάψουν. Οι πλιατσικολόγοι ανάσκαψαν σε δύο σημεία  το βράδυ του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου 2016.


Δεν είναι γνωστό εάν βρήκαν πολύτιμα αντικείμενα. Η αστυνομία του Κίρκοβο ερευνά για τις δράσεις των αρχαιοκαπήλων.


Σύμφωνα με έναν γνωστό μύθο στην περιοχή του Ντρανγκόβο σε κάποιο σημείο θάφτηκαν 8 φορτία χρυσού, πριν από την απελευθέρωση της Βουλγαρίας και προέρχονταν από την Κομοτηνή.


Υπάρχει μια ενεπίγραφη πλάκα που δείχνει τη θέση. Τα στοιχεία λέγουν ότι το σημείο είναι 20 μέτρα από τον τάφο ενός Τούρκου που πέθανε στις διαμαρτυρίες που έγιναν  στην Βουλγαρία για την αλλαγή των τουρκικών ονομάτων σε βουλγαρικά στις 26 Δεκεμβρίου του 1984.


«Οι κυνηγοί θησαυρών ήρθαν από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Ξάνθη, αφού οι πινακίδες των οχημάτων  δήλωναν την πόλη αυτή».


Οι πλιατσικολόγοι ήρθαν με κάμερες και ανιχνευτές μετάλλων και πριν από λίγο καιρό συνελήφθησαν την ώρα που έσκαβαν και έσπαγαν έναν θρακικό τάφο του  3ου ή του 2ου αιώνα π.Χ..


Τελικά ήταν ένας αρχαίος ναός που βρίσκεται στη διαχωριστική γραμμή με την Ελλάδα, όπου βρέθηκαν 61 χάλκινα αγαλματίδια, από τα οποία τα 17 αναπαριστούσαν Θράκες ιππείς και 8 νομίσματα στα οποία  ήταν χαραγμένες οι μορφές του Διός και του Απόλλωνα, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: