3.6.16

Die Welt: Το μισό Βερολίνο έγινε 'οίκος ανοχής'





Στις περισσότερες πόλεις της Γερμανίας, η πορνεία έχει απομακρυνθεί από τις κατοικημένες γειτονιές, όπου υπάρχουν σχολεία και παιδικές χαρές, αλλά «στο Βερολίνο τα πάντα είναι ανάποδα: η γερμανική πρωτεύουσα έχει γίνει ένας πραγματικός οίκος ανοχής κάτω από τα 



αστέρια», γράφει το δημοσίευμα στην Die Welt που το υπογράφουν οι  δημοσιογράφοι Michael Behrendt και Wolfgang Büsscher.


«Γεννήθηκα στο Βερολίνο λέει η  Evelyn Schütze και πάνω από 45 χρόνια ζω στην περιοχή Schöneberg, στην ( Str.) Kurfürstenstraße.



Αυτή η περιοχή ήταν ανέκαθεν γνωστό ότι υπάρχουν πόρνες του δρόμου. Αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι πλέον κανονική πορνεία. Είναι μια ανυπόφορη κατάσταση. Οι αρχές αφήνουν τους ανθρώπους μόνους με τα προβλήματά τους»,  παραπονέθηκε η γυναίκα.
Σύμφωνα με αυτήν «κάθε πρωί ο δρόμος είναι κυριολεκτικά ‘λευκός’ από τα προφυλακτικά και τα πετσετάκια».




Σε φωτογραφίες της γειτονιάς δείχνουν «τα παιδιά που στέκονται σε έναν τοίχο και παρακολουθούν σε γειτονικούς θάμνους μια πόρνη να δίνει το κορμί της σε έναν πελάτη».
Η Schütze πήγε τις φωτογραφίες στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί, αλλά η προσπάθειά της απέβη μάταιη, όπως είπε.



Η πορνεία στο Βερολίνο έχει από καιρό ενταχθεί στη σφαίρα των δραστηριοτήτων των εγκληματικών συμμοριών από την Ανατολική Ευρώπη.



«Φέρνουν κορίτσια με τα λεωφορεία για να διαθέσουν στη γειτονιά μας», δήλωσε ένας επιχειρηματίας του Βερολίνου.



Σύμφωνα με έναν άλλον, οι Ρουμάνες πόρνες εκδίδονται κυριολεκτικά μπροστά από τα παράθυρά μας. Ο ίδιος είπε ότι θα μπορούσε να κάνει τρεις καταγγελίες την ημέρα στην αστυνομία, αλλά δεν το κάνει γιατί δεν έχει νόημα. Είναι γνωστό το θέμα.



Για το λόγο αυτόν, οι κάτοικοι της περιοχής και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, θα ήθελαν από τις αρχές να καθορίσουν μια απαγορευμένη ζώνη πορνείας, ή τουλάχιστον, ορισμένους προσωρινούς περιορισμούς.



Τώρα πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής, ακόμη και των ατόμων με παιδιά, πρέπει να περάσουν μπροστά από τις ημίγυμνες γυναίκες που εκτελούν σεξουαλικές πράξεις σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ή σε κιόσκια. Πολλές νέες πόρνες δεν μιλούν γερμανικά  και δελεάζουν τους πελάτες με χυδαίες χειρονομίες.



Αλλά, οι αρχές  του Βερολίνου είναι πολύ φιλελεύθερες στα σεξουαλικά θέματα, όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: