27.9.16

Στην αρχαία πόλη Πάριον του Ελλησπόντου βρέθηκαν τρεις σαρκοφάγοι





Στην περιοχή Μπίτζα στα δυτικά του βόρειου στομίου του Ελλησπόντου,  όπου ήταν η αρχαία πόλη, Πάριον,  σήμερα είναι το χωριό Κεμέρ,  βρέθηκαν κατά τύχη τρεις σαρκοφάφοι.




Η ανακάλυψη έγινε τυχαία κατά την επισκευή ενός σωλήνα νερού και ειδοποιήθηκε η διεύθυνση του αρχαιολογικού μουσείου, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



Πρόκειται για τάφους της πόλης του Παρίου, σύμφωνα με τη διεύθυνση  του αρχαιολογικού μουσείου και αμέσως ξεκίνησε σωστική ανασκαφή.



Η τοποθεσία απομονώθηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί της τοπικής αστυνομίας φύλαγαν τον χώρο της ανασκαφής.



Οι σαρκοφάγοι δεν είχαν συληθεί και η ανασκαφική ομάδα πρόκειται να τους ανοίξει αφού καθαρίσει το χώρο γύρω από αυτούς.



 Ένας κάτοικος του χωριού Κεμέρ, ο 72χρονος Αλί Κος, δήλωσε ότι ο χειριστής του μηχανήματος που άνοιγε το φρεάτιο, άνοιξε έναν σαρκοφάγο και είδε  ότι μέσα περιείχε ένα χρυσό κολιέ.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του αρχαίου Παρίου, έχουν βρεθεί κατά καιρούς σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.



--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: