19.11.17

Η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έκλεψε τις καρδιές των πολιτών στα Τίρανα (Βίντεο)




Νοέμβριος 19, 2017. 19:11

Η ελληνική λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συνάρπασε  τις καρδιές του αλβανικού κοινού με τη συναυλία του Σαββάτου στα Τίρανα.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ανάστασις του Χριστού» του καθεδρικού ναού και υπήρξε μια ασυνήθιστη συνάθροιση  του κόσμου που δίψαγε για τη μαγευτική μουσική του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.


Η Σοφία Παπάζογλου και ο Κώστας Μακεδόνας τραγούδησαν τα τραγούδια του. Η ορχήστρα είχε ένα ξεχωριστό  πάθος από μόνη της, συναρπαστική…


Η μεγάλη αίθουσα ήταν γεμάτη από κυρίες και κυρίους, νέους και νέες, που παρακολουθούσαν ηλεκτρισμένοι  και με έκδηλη ευχαρίστηση τη συναυλία.


Η ατμόσφαιρα έγινε μαγευτική όταν ακούστηκε η ηχώ των τραγωδιών των αρχαίων ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή η μουσική έκλεισε με συνοδεία βαλκανικών μελωδιών.


Τραγουδήθηκαν στίχοι των εμπνευσμένων μεγάλων εθνικών και παγκόσμιων ποιητών όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Τάσος Λιβαδής και άλλοι.
Τη συναυλία παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ο οποίος τόνισε ότι η Αλήθεια και κυρίως η Αγάπη είναι δύο από τους σημαντικότερους πυλώνες  της θρησκευτικής συνύπαρξης.


Παρούσα ήταν η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη που διάβασε τον χαιρετισμό του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει στα Τίρανα και εξέφρασε τα βαθύτερα φιλικά του αισθήματα προς τον αλβανικό λαό.

Ο χορός του Ζορμπά  ήταν το ευτυχές τέλος αυτής της συναυλίας.




(Στοιχεία από shqiptarja.com -18 Nentor 2017 - 23:25)
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: