9.7.18

Τουρκία: Αρχίζουν πάλι ανασκαφές στα Κοτύωρα - στο λόφο της «Μητέρας Θεάς Κυβέλης»



Στην Τουρκία, στην περιοχή του Πόντου, στα Κοτύωρα(Ordu), στο κάστρο (Kurul Kalesi) όπου βρέθηκε το άγαλμα της «Μητέρας, Θεάς Κυβέλης», του οποίου η δημιουργία χρονολογείται πριν από 2300 χρόνια, θα αρχίσουν εκ νέου οι αρχαιολογικές ανασκαφές, σύμφωνα το τουρκικό πρακτορείο Doğan.


Οι ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν πριν από οκτώ χρόνια και θα συνεχισθούν  και φέτος αρχής γενομένης στις 16 Ιουλίου όπως ανέφερε επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου των Κοτυώρων Ενβέρ Γιλμάζ από κοινού με τον αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Γκάζι, Δρ Σουλεϊμάν Γιουτζέλ Σενγιούρτ (Süleyman Yücel Şenyurt ).


Η ανασκαφική ομάδα αποτελείται από 40 άτομα, 15 από τους οποίους είναι αρχαιολόγοι.


Το κάστρο στο οποίο θα γίνουν οι ανασκαφικές εργασίες θεωρείται πολύ σημαντική αρχαιολογική περιοχή, αφού εκεί πριν από δύο χρόνια έγινε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, όπως έχουμε σημειώσει.


Τον Σεπτέμβριο του 2016, βρέθηκε το μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Κυβέλης καθήμενης στο θρόνο της, ύψους ενός μέτρου και δέκα εκατοστών.


Το εύρημα όταν έγινε γνωστό, μέσα σε 45 ημέρες επισκέφθηκαν τον χώρο 20 χιλιάδες άνθρωποι, σημειώνει το δημοσίευμα.


Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η περιοχή αυτή του ανατολικού Πόντου κρύβει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.


Όπως σημειώνεται, ο αρχαιολογικός χώρος μετά από τις εργασίες αποκατάστασης που θα γίνουν θα γίνει επισκέψιμος το 2019.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: