8.10.18

Πάπας Φραγκίσκος: Ο διάβολος φταίει για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις από τους ιερωμένους μας






Ο διάβολος είναι ζωντανός και εργάζεται ακούραστα κάνοντας υπερωρίες για να υπονομεύσει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.


Ο Πάπας, όπως αναφέρει το Reuters, είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο διάβολος κρύβεται πίσω από τα χιλιάδες σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στους χώρους της Εκκλησίας αλλά και στις βαθιές διαιρέσεις των πιστών και ζήτησε από τους Καθολικούς όλου του κόσμου να απαγγείλουν μια ειδική προσευχή σε μια προσπάθεια να διώξουν το διάβολο…


«Η  Εκκλησία πρέπει να προστατεύεται από κακόβουλες σκέψεις, τους μεγάλους κατήγορους, αλλά, την ίδια στιγμή πρέπει να αναγνωρίζει τις αδικίες, τα λάθη και την κατάχρηση που διαπράχθηκε στο παρελθόν και αυτήν που γίνεται στο παρόν», δήλωσε ο Πάπας στο μήνυμά του.


Από τότε που εξελέγη το 2013, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ανοιχτά ότι πιστεύει στην ύπαρξη του διαβόλου. 


«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο διάβολος είναι απλώς ένας μύθος, μια περίσταση, ένα σύμβολο, μια φωνητική φιγούρα ή μια ιδέα. Αυτό είναι λάθος και θα μας αδυνατίσει την άμυνα, θα γίνουμε απρόσεκτοι και τρωτοί», είπε.


 Η Καθολική Εκκλησία, δονείται από χιλιάδες σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Χιλή, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, όπως σημειώνει το σερβικό ραδιόφωνο b92 στην ιστοσελίδα του.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: