12.12.18

Αλβανός δημοσιογράφος ζητά να απαγορευθεί το Κοράνι στην Αλβανία



Ο δημοσιογράφος Καστριότ Μουφταράι, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του σε σχέση με τη θρησκεία, μετά από μια σειρά δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης, ζητά τώρα συγκεκριμένα μέτρα για το Κοράνι, το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων.

Ο Μουφταράι καλεί τη Δικαιοσύνη να εκδώσει απόφαση να απαγορεύσει την ανάγνωση του Κορανίου και την απέλαση ορισμένων μουσουλμάνων της χώρας του, στην Αραβία!

Σε σημείωμά του στο Facebook, χαρακτηρίζει το Κοράνι ως ένα βιβλίο που περιέχει «στοιχεία γενοκτονίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, υποκίνηση μίσους ή διχόνοιας και έκκληση για κοινωνικό μίσος».

Ο Μουφταράι, αναφέρει ότι υπάρχει πολλά αποδεικτικά στοιχεία  «ότι το Κοράνι περιέχει ένα σχέδιο για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, υποκίνηση μίσους μεταξύ των θρησκειών, εθνοτήτων, φυλών και ότι υβρίζει και εξευτελίζει ένα μέρος του πληθυσμού».

Αυτήν την κριτική την κάνει ο δημοσιογράφος, όπως σημειώνεται, ως πολίτης σε ένα κοσμικό κράτος, στο οποίο δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία.

«Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι δεν μιλάω για ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο του Κορανίου, αλλά, για όλο το βιβλίο συνολικά. Προβαίνω σε έκκληση προς τον Εισαγγελέα να κοιτάξει ότι το Κοράνι περιέχει άμεσες εκκλήσεις για βία σε βάρος ατόμων που δεν είναι μουσουλμάνοι, όπως είναι οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι», σημειώνει ο Μουφταράι.

Πρόσθεσε ότι αυτά που γράφονται στο Κοράνι και οι δράσεις που αναφέρονται ανήκουν στην εποχή του Μωάμεθ που έζησε και έδρασε και δεν έχουν σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.

«Γιατί εδώ είναι το βασικό πρόβλημα που εμποδίζει σήμερα τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου Ισλάμ, γιατί αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές που αναφέρει το Κοράνι θεωρούνται έγκυρες. Ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν  πρέπει να ακολουθεί η μουσουλμανική κοινότητα της Αλβανίας, που ως μέρος του αλβανικού κράτους οφείλει να ακολουθεί τα έγγραφα που διέπουν  τις σχέσεις του αλβανικού κράτους με τη μουσουλμανική κοινότητα της Αλβανίας», σημειώνει ο Μουφταράι.

telegrafi.com, monitor.mk, 


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: