19.12.18

Πόλη της Κιργιζίας πολιτιστική πρωτεύουσα του Τουρκικού Κόσμου



Δεκέμβριος 19, 2018. 

Ο διεθνής οργανισμός  του Πολιτισμού του Τουρκικού Κόσμου (TURKSOY) κήρυξε την πόλη της Κιργιζίας,  Ος, πολιτιστική πρωτεύουσα του τουρκικού κόσμου για το 2019. Κοιτίδα των Τούρκων είναι η κεντρική Ασία.



«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ιστορία της πόλης Ος έχει βάθος πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια, οι υπουργοί πολιτισμού των χωρών – μελών του TURKSOY αποφάσισαν κατά την 36η συνεδρίαση του μονίμου Συμβουλίου να υποστηρίξουν την πρόταση της Κιργιζίας και να συναινέσουν στην καθιέρωση της πόλης Ος ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του τουρκικού κόσμου το 2019», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διεθνείς εκδηλώσεις  θα διεξαχθούν στο Ος την πόλη στην οποία βρίσκεται η διοίκηση και το υπουργείο Πολιτισμού της Κιργιζίας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν ως μέρος του εορτασμού του ‘Nooruz’ των γιορτών της εαρινής ισημερίας και του τέλους του χειμώνα.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: