12.2.19

Η Γερμανία ζητά πάνω από 10 εκατομμύρια μετανάστες μέχρι το 2060



Σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν, η Γερμανία δεν θα αρκεστεί στην απορρόφηση εργαζομένων  από χώρες της ΕΕ, αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον  260 χιλιάδες νέους μετανάστες ετησίως από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η έρευνα του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν (Bertelsmann) δείχνει ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες στη βιομηχανία και στις κοινωνικές υπηρεσίες,  αλλά και για την κάλυψη του δημογραφικού ελλείμματος, θα πρέπει να δέχεται 260 χιλιάδες νέους  μετανάστες μέχρι το 2060,  για την κάλυψη εργατικών χεριών.


Από αυτούς τουλάχιστον 146 χιλιάδες θα πρέπει να προέρχονται από τρίτες χώρες (Ασία και Αφρική).


Λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της, εκτιμάται ότι το γερμανικό εργατικό δυναμικό θα μειωθεί κατά το ένα τρίτο ή κατά 16 εκατομμύρια άτομα μέχρι το 2060, εάν οι μεταναστευτικές ροές δεν αυξηθούν.


Χωρίς νέους αλλοδαπούς εργαζόμενους, η έλλειψη εργατικού δυναμικού μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.


Ο διευθυντής της Μπέρτελσμαν, Γεργκ Ντρεγκερ (Joerg Draeger), δήλωσε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ήρθε  και έμειναν στη Γερμανία το 2017 μόνο 38 χιλιάδες εργαζόμενοι.


Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία πρέπει να λάβει επειγόντως  νομοθεσία για τη μετανάστευση που θα προσελκύσει εργαζομένους με μεσαία και υψηλή εξειδίκευση και να αναπτύξει ένα ισχυρό πρόγραμμα ένταξης, όπως γράφει η Deutsche Welle.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: