28.2.19

Σουέζ: Ανοίγουν σύντομα οι 4 νέες σήραγγες κάτω από τη διώρυγα



 Αίγυπτος.

Οι νέες σήραγγες κάτω από το κανάλι του Σουέζ θα δώσουν μια ισχυρή οικονομική ώθηση στην περιοχή του Σινά.


 Χάρη σε αυτές, η χερσόνησος του Σινά θα έχει αξιόπιστες οδούς μεταφοράς προς την ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.


Σήμερα, υπάρχει η σήραγγα Αχμέντ Χαμπί, που είναι η μόνη που συνδέει το Σουέζ με το Σινά.


Οι τέσσερις νέες σήραγγες αυτοκινήτων (δύο εκ των οποίων βόρεια της Ισμαηλίας και οι άλλοι δύο νότια του Πορτ Σάιντ) θα ανοίξουν το Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, όπως δήλωσε στα τέλη του περασμένου έτους ο Αχμέντ ελ Άμπντ, επικεφαλής της αιγυπτιακής εταιρείας Κονκόρτ, η οποία κατασκευάζει  τους δρόμους και υποδομές στην περιοχή.


Η κατασκευή των σηράγγων αποτελεί μέρος του αναπτυξιακού έργου της Διώρυγας του Σουέζ, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2104 από τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.


Το έργο έχει ως στόχο να μετατραπεί το κανάλι του Σουέζ από μια συνήθη πλωτή οδό σε μια περιοχή ανάπτυξης που θα πρέπει να έχει θετικό αντίκτυπο στην αιγυπτιακή οικονομία.


Σύμφωνα με την Al Monitor,  οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι αυτοκινητόδρομοι θα διευκολύνουν τη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών στο Σινά και θα δώσουν μια μοναδική οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: