21.4.19

Το αιματηρό καθολικό Πάσχα στη Σρι Λάνκα



Απρίλιος 21, 2019.

Τα μέσα ενημέρωσης στη Σρι Λάνκα - στη Νότια Ασία-  αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη  τρομοκρατική επίθεση στη χώρα, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου- πριν από μια δεκαετία.



Ο αριθμός των θυμάτων την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής τα 207 και οι τραυματίες ανέρχονται στους 450.


Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, εκπρόσωπος της αστυνομίας στις πέντε και μισή το απόγευμα, τοπική ώρα, ανέφερε ότι τα θύματα πιθανόν να αυξηθούν.


Ο υπουργός Άμυνας  της χώρας χαρακτήρισε τις συγχρονισμένες επιθέσεις ως τρομοκρατικό χτύπημα και κατηγόρησε τους εξτρεμιστές ότι βρίσκονται πίσω από αυτές, προσθέτοντας ότι επτά άτομα, συνελήφθησαν ως ύποπτα για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις.



Οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν στόχο τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και τον ναό του Αγίου Σεβαστιανού στην παράκτια πόλη Νεγκόμπο, δυτικά της χώρας και  εκκλησία στα ανατολικά της χώρας. 

Άλλες τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.


Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις.


Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας και η αστυνομία διεξάγει έρευνες στο Κολόμπο και στα προάστια όπου σημειώθηκαν οκτώ βομβιστικές επιθέσεις.



Η κυρίως βουδιστική Σρι Λάνκα έχει μια καθολική κοινότητα 1,2 εκατομμυρίων  από το συνολικό πληθυσμό των 21 εκατομμυρίων ανθρώπων.
 


Φωτογραφίες από την Al Markazia.com
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: