15.9.19

Αστροναύτες ετοιμάζονται για το διάστημα σε σπηλιές της Σλοβενίας



Σεπτέμβριος 15, 2019.

Αστροναύτες από πέντε διαστημικές υπηρεσίες εκπαιδεύονται σε διαστημικές αποστολές στη Σλοβενία, ως μέρος του προγράμματος Caves του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) αυτές τις ημέρες.



Η εκπαίδευση ‘caveman’ στο χώρο του σπηλαίου πραγματοποιείται σε περιβάλλοντα χώρο και καταστάσεις πολύ παρόμοιες με τη διαστημική πτήση, προκειμένου να βοηθήσει τους έξι επιλεγμένους αστροναύτες στην αποστολή τους.


Οι αστροναύτες διερευνούν τα υπόγεια συστήματα, εκτελούν επιστημονικά πειράματα και σχεδιάζουν και τεκμηριώνουν τις δραστηριότητές τους, αναφέρει το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.


Σύμφωνα με την ESA, η εκπαίδευση ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη με αστροναύτες από το ‘Roskosmos’ της Ρωσίας, διαστημικές αποστολές του Καναδά και της Ιαπωνίας καθώς και δύο από τη NASA.


Στις 20 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν την εξαήμερη διαμονή τους στο σπήλαιο «Λέπα Γιάμα» στην περιοχή Κοσέβιε στο νότο, όπου θα εξερευνήσουν τα υπόγεια ύδατα.


Το σπήλαιο οδηγεί σε ένα λαβύρινθο περασμάτων, τα οποία οι αστροναύτες θα πρέπει να εξερευνήσουν μόνοι τους, καθώς η επικοινωνία τους με την ομάδα στην επιφάνεια θα είναι πολύ περιορισμένη.


Ο υπεύθυνος της ESA που σχεδίασες το πρόγραμμα, Λορεντάνα Μπεσόνε, πιστεύει ότι μια τέτοια προσομοίωση είναι το πλησιέστερο δυνατό περιβάλλον που μπορεί να βρεθεί στη Γη «στους οικολογικούς, ψυχολογικούς και υλικοτεχνικούς περιορισμούς μιας αποστολής στο διάστημα».


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: