28.9.19

Μικρά Ασία: Αποκατάσταση κιόνων στην αρχαία Πέργη



Σεπτέμβριος 28, 2019.

Το Κυβερνείο της Αττάλειας και το Ίδρυμα Προώθησης της Αττάλειας (ATAV) ξεκίνησαν την πρωτοβουλία για την αρχαία πόλη Πέργη «Αναστήλωσε και εσύ έναν κίονα» με αποτέλεσμα να αριθμούμε σήμερα 52 ιστάμενους κίονες, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



 Η πρωτοβουλία της εκστρατείας «Αναστήλωσε και εσύ έναν κίονα» ξεκίνησε από το ATAV για την αρχαία Πέργη, όταν η τοπική κυβέρνηση της Αττάλειας  ανακήρυξε την περασμένη χρονιά ως  ‘Έτος της Πέργης’, στο πλαίσιο της τουριστικής περιόδου.


Με τον τρόπο αυτόν, και με δωρεές των θεσμικών οργάνων, στην αρχαία πόλη στήθηκαν εκ νέου 52 κίονες.


Τελευταία δραστηριότητα για αυτό, ήταν έργο των αποφοίτων  του Ανατολικού Γυμνασίου της Αττάλειας του έτους 1989, που ανύψωσαν στον αρχαίο χώρο τρεις στύλους. Αυτοί οι κίονες τοποθετήθηκαν στην αρχική τους θέση.


Στην αποπεράτωση του έργου, στην αρχαία πόλη Πέργη, μίλησαν ο πρόεδρος του ATAV – καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μεσογείου, Γελίζ Γκιουλ και δύο πανεπιστημιακοί, πρώην μαθητές της ομάδας των αποφοίτων του 1989.


dha.com.tr


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: