3.10.19

Ρωσικές αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μίλητο



Οκτώβριος 3, 2019. 07:52

Ρώσοι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ερμιτάζ σε αποστολή τους στην Μίλητο της Μικράς Ασίας, προέβησαν σε αρχαιολογικές ανασκαφές και έφεραν στο φως πολυάριθμα αρχαία αντικείμενα, όπως ειδώλια μυθολογικών χαρακτήρων, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.



Το κρατικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης συνέχισε την έρευνα  στο τουρκικό έδαφος, στη μεγαλύτερη μητρόπολη των αρχαίων ελληνικών αποικιών  του Εύξεινου Πόντου, μετά από ένα εξαετές διάλειμμα.


Η ρωσική αποστολή εργάστηκε στην Τουρκία, ως μέρος του αρχαιολογικού προγράμματος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και του Πανεπιστημίου του Αμβούργου για την ολοκλήρωση της μελέτης της αρχαίας πόλης  και της οικιστικής ανάπτυξής της.


Οι Ρώσοι αρχαιολόγοι διερεύνησαν ένα τμήμα της τάφρου του Τεοντόρ Βιγκάντ, αρχαιολόγου που ανέσκαπτε την πόλη στις αρχές του 20ου αιώνα.


«Τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά τη μελέτη της στωματογραφίας και χρονολογίας της Μιλήτου στη θέση του λεγόμενου ‘τάφρου του Τεοντόρ Βιγκάντ’, βρέθηκαν μνημεία μικρού μεγέθους ανάμεσα σε οικιστικά και αγροτικά κτήρια καθώς και άλλα πολυάριθμα ευρήματα.



Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές σε ένα ημιτελές φρεάτιο του 4ου π.Χ. αιώνα και εκεί βρέθηκε μεγάλος αριθμός  από ολόκληρες, αλλά και σπασμένες τερακότες , ειδώλια ζώων και θεότητες της λατρείας του Διονύσου, όπως Σάτυροι και Σειληνοί, μάσκες ηθοποιών κλπ.


Μερικά από τα ειδώλια ήταν μέρος της λατρείας της Αφροδίτης, όπως αναφέρεται.


Το Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης οργανώνει αρχαιολογικές αποστολές στην Ιταλία, την Τουρκία, Κριμαία, Καζακστάν, Κιργιζία, Σιβηρία.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: