18.10.19

Στα αρχεία των Ασυρρίων αστρολόγων βρέθηκαν τα παλαιότερα στοιχεία ηλιακής καταιγίδας



Οκτώβριος 18, 2019.


Σε ασσυριακά πήλινα δισκία του 7ου αιώνα προ Χριστού, καταγράφονται «κόκκινες λάμψεις» στον ουρανό  που μπορεί να είναι η παλαιότερη γνωστή επιστημονική περιγραφή μιας ηλιακής καταιγίδας.



Αυτό ήταν το συμπέρασμα επιστημόνων από την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι δημοσίευσαν το πόνημά τους στις «The Astrophysical Journal Letters».


Τα κοσμικά φαινόμενα μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη ζωή στη Γη, όχι μόνο την ευημερία των ανθρώπων που εξαρτώνται από τα μαγνητικά πεδία, αλλά και τη λειτουργία των ηλεκτρικών γραμμών και των δορυφόρων, καθώς και την εμφάνιση ραδιοπαρεμβολών.


Η εκδήλωση αυτών των φαινομένων τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν είναι πολύ σημαντική για να μελετηθούν  και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες τους στο μέλλον.


Κατά κανόνα, η αιτία τέτοιων συμβάντων είναι η αλληλεπίδραση των ροών των ηλιακών ανέμων- Ιονισμένων σωματιδίων από το στέμμα του σώματός μας – με το μαγνητικό πεδίο της Γης.
Οι άνθρωποι μπορούν να παρατηρήσουν τα σημάδια μιας τέτοιας αλληλεπίδρασης από την επιφάνεια του πλανήτη μας χωρίς κανένα εργαλείο- απλά εμφανίζονται ως αύρα.


Προηγούμενες μελέτες έχουν επανειλημμένα δείξει τα ίχνη μιας ισχυρής ηλιακής καταιγίδας που εμφανίστηκε πριν από 2700 χρόνια, για παράδειγμα, στον αρχαίο πάγο ή στα ετήσια δαχτυλίδια των δέντρων.


Επιστήμονες από την Ιαπωνία την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με επικεφαλής τον Χισάσι Χαουκάβα, επέστησαν την προσοχή σε αυτό και αποφάσισαν να αναζητήσουν άλλες ενδείξεις αυτής της καταιγίδας.


Στράφηκαν στα ασσυριακά δισκία της Ασσυρίας, στα οποία διασώζονται πολλές αναφορές τόσο για τη ζωή της αρχαίας Μεσοποταμίας όσο και για ιστορικά και αστρονομικά γεγονότα.
Είναι γνωστό ότι πολλοί αρχαίοι κυβερνήτες ή βασιλιάδες τωνΑσσυρίων ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στα λόγια των αστρολόγων.


Για τη δουλειά τους οι Ασσύριοι αστρολόγοι κρατούσαν αρκετά λεπτομερές αστρονομικό χρονικό, το οποίο για τους σύγχρονους επιστήμονες ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.


Ο Χαουκάβα και οι συνάδελφοί του, βρήκαν στα ασσυριακά πήλινα δισκία τρεις μαρτυρίες γεγονότων που αναφέρονταν στις «αύρες». Όλοι τους μιλούσαν για κόκκινες αντανακλάσεις ή κόκκινα σύννεφα.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δισκία χρονολογούνται από το 679 έως το 655 π.Χ.


Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι η Ασσυρία βρίσκεται στο νότο, οι ισχυρές ηλιακές καταιγίδες θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εμφάνιση ανάλογων  με το Σέλας ακόμη και στη Μέση Ανατολή- ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τον 7ο αιώνα προ Χριστού ο μαγνητικός πόλος της  ήταν πολύ πιο κοντά στη  Μεσοποταμία από ό, τι είναι σήμερα.


Παρόμοια συμβάντα, όπως φαίνεται από τα δεδομένα, εμφανίστηκαν χίλια χρόνια μετά, γύρω στο 775 και 993.


Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η έρευνά τους θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση και ακόμη και στην πρόβλεψη των ηλιακών καταιγίδων, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


nauka.tass.ru



--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

με επιστημονικές μεθόδους αλλά και με δημοσιεύσεις σε όλο τον κόσμο είναι δεδομένο ότι ο πόλεμος στην Τροία έγινε ο 1200 περίπου πχ. Αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους: η Ιλιάδα του Ομήρου αναφέρεται σε αυτό το γεγονός και δεύτερο γιατί περιγράφει τόσο αστρολογικά όσο και μετεωρολογικά φαινόμενα που με ακρίβεια επιβεβαιώνονται από την επιστήμη στης ημέρες μας. Επί πλέον αναρωτιέμαι σε τι γλώσσα έγραφαν οι Ασσύριοι ώστε να αναζητήσω και άλλα γραπτά συνταγές μαγειρικής ή λογοτεχνικά κείμενα ή ακόμα και αφιερώματα στους θεούς τους. Το σημαντικότερο όλων σε αυτή την δημοσίευση δεν δημοσιεύεται και αυτό είναι η καταγωγή των Ασσυρίων.... Σημίτες!