4.11.19

Η Ρωσία θα στείλει στο διάστημα μια γυάλινη σφαίρα


Νοέμβριος 4, 2019.

Μόσχα.

 Το σφαιρικό διαστημικό σκάφος «Μπλιτζ-Μ»/ ‘Блиц-М’,  που είναι απαραίτητο για τη διερεύνηση του βαρυτικού πεδίου της Γης, σχεδιάζεται να τεθεί σε τροχιά στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti.



Το «Μπλιτζ-Μ» θα τεθεί σε τροχιά μαζί με τρεις δορυφόρους επικοινωνίας «Γκόνετς-Μ» στο όχημα εκτόξευσης Ροκότ και η εκτόξευση προγραμματίζεται για τις 25 Δεκεμβρίου από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ.


Το «Μπλιτζ-Μ» είναι ένας γυάλινος σφαιρικός ανακλαστήρας λέιζερ που δημιουργήθηκε στην επιστημονική και παραγωγική εταιρεία «Συστήματα οργάνων ακριβείας» της Ροσκόσμος (Roskosmos).


Προορίζεται για τον ακριβή προσδιορισμό της τροχιάς των δορυφόρων γεωδαισίας και πλοήγησης, τη βαθμονόμηση των ραδιοσυστημάτων μέτρησης σε τροχιά, τον καθορισμό παραμέτρων  περιστροφής και τη βελτίωση της κατανόησης του βαρυτικού πεδίου της Γης και τον συντονισμό της υποστήριξης του σε επιστημονικά πειράματα.


Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο σφαιρικός δορυφόρος Μπλίτζ τέθηκε σε τροχιά. Τον Ιανουάριο του 2013, συγκρούστηκε με ένα από τα θραύσματα του κινεζικού μετεωρολογικού δορυφόρου «Fengyun-1C», ο οποίος είχε δημιουργηθεί το 2007 με σκοπό τη δοκιμή των αντι-δορυφορικών όπλων της Κίνας.



--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: