25.4.20

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν διαφωνεί σε εικονίσματα του Πούτιν και του Στάλιν σε εκκλησία





Στους τοίχους του κύριου ναού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας που είναι υπό κατασκευή, θα εμφανιστούν ψηφιδωτές εικόνες του Βλαντιμίρ Πούτιν , του Σεργκέι Σόιγκου και του Ιωσήφ Στάλιν.



Στην  αρνητική αντίδραση των  μέσων ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, στις 24 Απριλίου 2020, ο Αρχιεπίσκοπος Λεονίντ Καλίνιν, πρόεδρος του συμβουλίου τέχνης για την ανέγερση της εκκλησίας προέβη σε δηλώσεις.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για την τέχνη στις εκκλησίες, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν βλέπει πρόβλημα στο γεγονός ότι τα πρώτα πρόσωπα του κράτους, συμπεριλαμβανομένου του Ιωσήφ Στάλιν, απεικονίζονται στον κύριο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Εξήγησε ότι το εν λόγω μωσαϊκό που φέρει την ονομασία «Παρέλαση Νίκης» αναδημιουργήθηκε από φωτογραφίες, όπου ο ίδιος ο  Στάλιν ως αρχιστράτηγος είναι παρών.


«Στο παρασκήνιο βρίσκεται ο Ανώτατος Διοικητής του Σοβιετικού Στρατού το 1941-1945, Ιωσήφ Στάλιν. 
Το Συμβούλιο Τέχνης θεωρεί ότι αυτές οι εικόνες είναι απολύτως κατάλληλες, αντικατοπτρίζοντας την ιστορική αλήθεια, από την οποία οι σελίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν αυθαίρετα », αναφέρει το δημοσίευμα της Ιζβέστια.

Πρόσθεσε ότι «μιλάμε για μια σχετικά μικρή σύνθεση στον τεράστιο συνολικό όγκο, όπου αντικατοπτρίζεται, απλά, ένα ιστορικό γεγονός.


Η κατασκευή του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στην Κουμπίνκα, κοντά στη Μόσχα, είναι αφιερωμένη στην 75η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και τα στοιχεία της διακόσμησης του συνδέονται με αυτό το γεγονός. 


Το ύψος του καμπαναριού είναι 75 μέτρα, υπονοώντας μια σημαντική ημερομηνία και το ύψος του μικρού θόλου είναι 14,18 μέτρα, συμβολίζοντας τον αριθμό των ημερών του πολέμου.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: