26.9.21

Αίγυπτος: Ιστορική απόφαση για την γυναικεία περιτομή

 


Η πρώτη ιστορική απόφαση  εκδόθηκε από αιγυπτιακό δικαστήριο το οποίο καθορίζει ως  έγκλημα τη γυναικεία περιτομή, αναφέρει αραβικό δημοσίευμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου στην πόλη Σούμπρα ελ Χέιμα, βόρεια του Καΐρου ήταν σαφής καταδικάζοντας σε φυλάκιση τριών ετών με σκληρή εργασία άτομο το οποίο κατηγορήθηκε για την περιτομή του θύματος.

Το ποινικό δικαστήριο  της Σούμπρα ελ Χέιμα αποφάσισε να τιμωρήσει έναν πατέρα αλλά τη νοσοκόμα ερήμην, ο πατέρας καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση  και τη νοσοκόμα σε 12 μήνες με την κατηγορία της παράβασης του νόμου και πρόκληση μόνιμης αναπηρίας.

Το δικαστήριο έστειλε ένα ανθρωπιστικό μήνυμα σε όλα τα κορίτσια , λέγοντας:

 «Κάθε κορίτσι έχει το δικαίωμα να καταγγείλει οποιαδήποτε παραβίαση στο σώμα της, ακόμη και αν είναι παιδί».


Ο νομικός εμπειρογνώμονας, Μοχάμεντ Αμπντουλάχ, δήλωσε ότι η απόφαση είναι η πρώτη του είδους στην Αίγυπτο , σημειώνοντας ότι το δικαστήριο αποφάσισε την αυστηρότερη ποινή ως αποτέλεσμα της μόνιμης αναπηρίας λόγω του εγκλήματος της περιτομής.

«Ο πατέρας τιμωρήθηκε με τη μέγιστη ποινή για παράπτωμα, που είναι τρία χρόνια με εργασία», δήλωσε ο Αμπντουλάχ.

Η απαγόρευση της γυναικείας περιτομής εγκρίθηκε με νόμο που υπέγραψε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Φατάχ αλ Σίσι, τον περασμένο Απρίλιο.  Σύμφωνα με στατιστικές, στην Αίγυπτο μέχρι το 2030, περίπου δύο εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν να υποστούν περιτομή.

Sky News Arabia

--

 

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: