19.1.23

Το κρέας αλόγου επιστρέφει στο πιάτο των Βρετανών

 


Το κρέας αλόγου επιστρέφει στα τραπέζια του βρετανικού δείπνου με έναν ιδιοκτήτη καταστήματος να ισχυρίζεται αυξημένη ζήτηση για μπριζόλες, μπιφτέκια, κιμά και ψητά.

Καθώς η κρίση του κόστους ζωής βαθαίνει, φαίνεται ότι πολλοί Βρετανοί έχουν απομακρυνθεί από το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, πριν από μια δεκαετία, και το καλωσόρισαν στα πιάτα τους κατά βούληση.

Ο Walter Murray, ο οποίος έχει την ιδιόμορφη φίρμα "Kezie Foods" με εξωτικό κρέας στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από τρεις δεκαετίες, λέει ότι το κρέας αλόγου είναι μια οικονομικά αποδοτική πηγή πρωτεΐνης για τα νοικοκυριά που πλήττονται από τον πληθωρισμό.

«Είναι φθηνότερο από το βόειο κρέας», είπε. «Στην κρίση κόστους ζωής, έχουμε δει μια ισχυρή ζήτηση για αυτό».

«Η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς χρόνο με το χρόνο, επειδή πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικά κρέατα τόσο για την οικονομία όσο και την υγεία.

«Πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν ως μέρος της κανονικής τους διατροφής και εντάσσεται στις κανονικές αγορές τους», λέει ο Murray, ο οποίος εισάγει κρέας κυρίως από Καγκουρό, ζέβρα, κροκόδειλο και, τώρα τελευταία, αλόγου.

Οι μπριζόλες αλόγου της Ουρουγουάης κοστίζουν 6,08 £ για δύο, μπιφτέκια τέταρτων λιβρών μόλις 1,12 £ το καθένα και 500 γραμμάρια κιμάς κοστίζει 4,86 ​​£.

--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: