11.2.23

Ξεβράστηκαν φάλαινες στις βόρειες ακτές της Κύπρου- θύματα του σεισμού


Μεγάλος αριθμός νεκρών φαλαινών, που αναφέρθηκε ότι επλήγησαν από τους σεισμούς 7,7 και 7,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στο Καχραμανμαράς της Τουρκίας, ξεβράστηκαν τις  βόρειες παραλίες της Κύπρου, που βρίσκεται υπό Τουρκική Κατοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, 7 φάλαινες που επλήγησαν από τον σεισμό στη Μεσόγειο ξεβράστηκαν τις βόρειες ακτές της Κύπρου, ενώ άλλες 3 ζωντανές φάλαινες που ξεβράστηκαν στην ξηρά απωθήθηκαν ξανά στο νερό.

Περιβαλλοντολόγος, ο οποίος έκανε δηλώσεις για το ξέβρασμα των φαλαινών, δήλωσε ότι αυτές οι φάλαινες δεν είναι πολύ συνηθισμένες σε αυτές τις αναταραχές:

 «Αυτά τα ζώα έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τους θορύβους στη θάλασσα. Επηρεάζονται από στρατιωτικές και σεισμικές ασκήσεις και σεισμούς στην περιοχή», είπε.

Ο σεισμός που σημειώθηκε τη Δευτέρα προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 20 χιλιάδων πολιτών μας στην Τουρκία και σχεδόν 4.000 ανθρώπων στη Συρία. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό και στις δύο χώρες. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Τουρκία και τη Συρία, καθώς και σε χώρες όπως η Ιορδανία, το Ιράκ, το Ισραήλ και το Ιράν.

 

Yurt Gatesi

--

© mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: