27.4.23

Χριστιανική αίρεση στην Κένυα: «Ο θάνατος από την πείνα οδηγεί στον παράδεισο!»

 


Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας δήλωσε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 ότι η αστυνομία εντόπισε 89 πτώματα, τα περισσότερα από ομαδικούς τάφους σε δάσος στα ανατολικά της χώρας, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε οπαδούς μιας χριστιανικής αίρεσης που πίστευαν ότι θα πήγαιναν στον παράδεισο αν λιμοκτονούσαν.

Ο αριθμός των νεκρών, που έχει αυξηθεί περισσότερες από μία φορές, μπορεί να αυξηθεί με την εκταφή των σορών.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας είπε ότι ένα γραφείο που είχε δημιουργήσει σε ένα τοπικό νοσοκομείο για να αναζητήσει και να συμβουλεύσει τους αγνοούμενους είχε ενημερωθεί για 112 αγνοούμενους.

Οι οπαδοί μιας αίρεσης που αυτοαποκαλείται «Διεθνής Εκκλησία των Καλών Νέων» ζουν σε απομονωμένες κοινότητες σε μια τοποθεσία 800 στρεμμάτων στο δάσος Chakahola.

 Ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Κένυας, Japhet Kumi, που επισκέφτηκε τον τόπο του δυστυχήματος, είπε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν 50 άνθρωποι που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, εκτός από οκτώ άλλους που βρέθηκαν ζωντανοί αλλά σε κακή κατάσταση και αργότερα πέθαναν.

 Ανέφερε ότι 29 άνθρωποι διασώθηκαν και η αστυνομία εξακολουθούσε να αναζητά άλλους πιθανούς επιζώντες.

«Οι ιατροδικαστές, το τμήμα ανθρωποκτονιών και άλλοι αστυνομικοί, καθώς και ορισμένοι παθολόγοι της κυβέρνησης είναι μαζί μας για να διεξάγουν έρευνες και εκταφές», είπε σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση της Κένυας.


 Ο αρχηγός της λατρείας Πολ Μακένζι συνελήφθη στις 14 Απριλίου μετά από πληροφορία που έδειξε επιφανειακούς τάφους που περιείχαν τα πτώματα τουλάχιστον 31 οπαδών του και ο Κόμεϊ είπε ότι η αστυνομία κρατούσε άλλα 14 μέλη της λατρείας.

Ο Μακένζι (McKenzie) παραπέμφθηκε σε δίκη στις 15 Απριλίου ενώπιον των Νομικών Δικαστηρίων τουΜαλίντι και ο δικαστής έδωσε στην αστυνομία 14 ημέρες για να διεξαγάγει έρευνες όσο παρέμενε υπό κράτηση, και τα μέσα ενημέρωσης της Κένυας ανέφεραν ότι αρνιόταν να φάει και να πιει νερό.

Ο πρόεδρος της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο είπε ότι οι διδασκαλίες του Μακένζι ήταν ασύμβατες με οποιαδήποτε θρησκεία.

«Ο κ. Μακένζι προσποιείται τον ιερέα ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας απαίσιος εγκληματίας», είπε σε μια ομιλία του σε μια εκδήλωση εγκαινίων έξω από το Ναϊρόμπι.



--

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής

διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www. mikres-ekdoseis.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: