7.3.11

Βιολόγος της NASA ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε εξωγήινα βακτήρια!


Μάρτιος 7, 2011.

Εμπειρογνώμονας της NASA ισχυρίζεται ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν και ότι η εξωγήινη ζωή έχει πολλά κοινά με τη γήινη ζωή.
Ο Richard Hoover αστροβιολόγος, διατείνεται ότι έχει ανακαλύψει μια εξωγήινη μορφή ζωής, η οποία μπορεί να δώσει εξηγήσεις για την εμφάνιση της ζωής στη Γη. Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, ο αστροβιολόγος καλεί τους επιστήμονες από όλον τον κόσμο να αποδείξουν το αντίθετο.


Ο Hoover, μετά από δέκα χρόνια επιστημονικών ερευνών σε βακτηρίδια που βρέθηκαν σε μετεωρίτες, που έπεσαν σε διάφορα μέρη της Γης, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό.
«Δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν και η εξωγήινη ζωή μπορεί να έχει περισσότερα κοινά με τη δική μας από ό, τι πιστεύαμε», δηλώνει ο ειδικός της NASA στη αναφερόμενη εφημερίδα.
Ο  επιστημονικός ερευνητής έχει ταξιδεύσει σε απομακρυσμένες περιοχές της Ανταρκτικής, της Σιβηρίας και της Αλάσκας για να  μελετήσει τις πολύ σπάνιες μορφές μετεωριτών των ανθρακούχων χονδριτών ή την κλάση C των μετεωριτών αυτών (C chondrites), οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως πρωτόγονοι μετεωρίτες. Σύμφωνα με τον επιστήμονα τέτοιοι μετεωρίτες υπάρχουν μόνο εννέα στη Γη.
Ο βιολόγος ανέλυσε τους μετεωρίτες αναζητώντας σε αυτούς μικροοργανισμούς. Ωστόσο, ορισμένοι επιμένουν ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει εφόσον αυτές ‘οι διαστημικές πέτρες’ βρίσκονται πάνω στη Γη. Αν και έχουν βρεθεί  απολιθωμένα βακτήρια τα οποία είναι διαφορετικά από τα γήινα.
Ο Richard Hoover ισχυρίζεται ότι οι μετεωρίτες έχουν εξαπλώσει μορφές ζωής σε όλο το σύμπαν και η ζωή στη Γη, ίσως, έχει αρχίσει από τα βακτήρια αυτά όταν οι αστεροειδές έπληξαν στη Γη.
«Πιστεύω σε αυτήν τη θεωρία και υποστηρίζω ότι η ζωή δεν περιορίζεται μόνον στον πλανήτη Γη. Αυτή η έρευνα, ωστόσο, αποτελεί ένα παρθένο ερευνητικό πεδίο καθώς πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η θεωρία αυτή είναι αδύνατη. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι πολλά βακτήρια των μετεωριτών είναι παρόμοια με αυτά που βρίσκουμε πάνω στη Γη. Εντούτοις υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν μπορούμε να τα συναντήσουμε αλλού. Όταν έδειξα τα συμπεράσματα μου οι άλλοι επιστήμονες εξεπλάγησαν», δήλωσε ο Hoover.
Ο αμερικανός επιστήμονας ανακάλυψε ένα απολίθωμα βακτηριδίων που δεν περιέχει άζωτο, ένα στοιχείο το οποίο υπάρχει σε όλους τους οργανισμούς πάνω στη Γη.
«Εάν κάποιος μπορεί να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να έχουμε ορυκτά που δεν περιέχουν οργανικό άζωτο, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το ακούσουμε. Κανείς, όμως, δεν μπόρεσε να το εξηγήσει», είπε.
Η μελέτη του δημοσιεύεται το Μάρτιο  στην ‘Εφημερίδα της Κοσμολογίας’.
Το περιοδικό καλεί την επιστημονική κοινότητα να μελετήσει το περιεχόμενο της έρευνάς του αστροβιολόγου της NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: