24.5.11

Γερμανία: Ανακαλύφθηκαν κρανία θυμάτων μάχης του 1200 π.Χ.

Η βιαιότητα της μάχης φαίνεται από το ανοιγμένο κρανίο

Μάιος 24, 2011.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία, ίσως τα μοναδικά υπολείμματα, από ένα πεδίο σφοδρής μάχης , που διαδραματίστηκε στην εποχή του Χαλκού. 
Σε μια κοιλάδα  του ποταμού Τόλενς, στη βορειο ανατολική Γερμανία,  κοντά στην Altentreptow, εντόπισαν σκελετικά απομεινάρια  σκοτωμένων βίαια ανθρώπων.


Σύμφωνα με την επιστημονική  χρονολόγησή τους, αποδείχθηκε ότι είναι ηλικίας 3.300 ετών, έζησαν, δηλαδή,  την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όπως είπε ο Ντέτλεφ Γιάντζεν, προϊστάμενος του τμήματος αρχαιολογίας του Κρατικού Γραφείου Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
«Θεωρούμε ότι τα ευρήματα αυτά μας πληροφορούν για  μια νέα πλευρά της προϊστορικής κοινωνίας», δήλωσε ο ιστορικός του Γκράιφσβαλντερ,  Τόμας Τερμπέργκερ, ο οποίος θα προσθέσει ότι τα ευρήματα μας αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι της εποχής, στα 1200 π.Χ., δεν ζούσαν ειρηνικά στον συγκεκριμένο τόπο και οι νεκροί από την συγκεκριμένη μάχη δεν είχαν καν ενταφιαστεί.
Τα οστά τους βρέθηκαν διασκορπισμένα, όπως είχαν χάσει τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, ευτυχώς οι προσχώσεις του ποταμού τα σκέπασαν και κατάφεραν να διασωθούν μέχρι τις μέρες μας.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, στη Γερμανία αλλά και γενικότερα στην κεντρική Ευρώπη δεν υπάρχουν συγκρίσιμοι βιότοποι με αυτό της περιοχής της ποταμού Tollense, όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια της βίαιης προϊστορικής μάχης.
--
Πηγή: News de.



Δεν υπάρχουν σχόλια: