26.5.11

Μέλισσες δολοφόνοι: Σκότωσαν ένα άλογο και δύο γαϊδούρια


Μάιος 26, 2011. 

Μέσα σε τρεις μέρες ένα άλογο και δύο γαϊδούρια ήταν τα θύματα ‘οργισμένων’ μελισσών στο χωριό Σούμεν της περιοχής Κρασιμίρ της Βουλγαρίας.


Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κρασιμίρ, Γκοράνοφ, μέσα σε τρία χρόνια (από το 2008) οι μέλισσες της περιοχής έχουν σκοτώσει με επιθέσεις τους 11 μεγαλόσωμα ζώα.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρουμε πώς να το λύσουμε», θα πει ο δήμαρχος, «έχουν επιτεθεί σε μεγάλους ανθρώπους αλλά και σε με μικρά παιδιά, που έχουν γλυτώσει από το θάνατο με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ευτύχημα είναι ότι δεν τσίμπησαν άτομα που ήταν αλλεργικά στο κεντρί των μελισσών».

Ο Δήμαρχος από το περασμένο Σαββατοκύριακο άρχισε να συλλέγει υπογραφές των  κατοίκων για το πρόβλημα αυτό, τις οποίες θα παραδώσει στον Νομάρχη της περιοχής, Ντιμιτάρ Αλεξάντροφ, προκειμένου οι κυψέλες που βρίσκονται στην περιοχή να μεταφερθούν μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

«Πριν από μερικά χρόνια ήταν μόνο ένας μελισσοκόμος στην περιοχή και τώρα με τα ευρωπαϊκά προγράμματα ο αριθμός των απασχολουμένων με τη μελισσοκομεία αυξήθηκε σημαντικά», δήλωσε ο Βούλγαρος δήμαρχος.

Από το φόβο τους οι κάτοικοι της περιοχής, παρόλο την άνοδο της θερμοκρασίας, κυκλοφορούν σκεπασμένοι  με κουβέρτες και παλτά. Μόνο τα ζώα είναι στο έλεος των δολοφόνων μελισσών που βόσκουν στην πεδιάδα της περιοχής.

Οι χωρικοί ισχυρίζονται ότι από τα πολλά χημικά που έχουν πέσει στις καλλιέργειες της περιοχής, έχουν μολυνθεί και οι μέλισσες γι’ αυτό και το κάθε τσίμπημα της μέλισσας είναι θανατηφόρο.
--
Πηγή: КРОСС



Δεν υπάρχουν σχόλια: