11.10.11

Στη Βόρειο Κορέα οι πλούσιοι τρώνε δύο φορές την ημέρα


Οκτώβριος’ 11.
Pyongyang.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προειδοποιήσει ότι ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας  «απειλείται από την πείνα λόγω της κακής συγκομιδής  των τελευταίων ετών και των καταστροφικών  πλημμύρων και λόγω των κυρώσεων κατά του καθεστώτος από το δυτικό κόσμο», μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα Κορέας – Κίνας, στην Βόρειο Κορέα προς το παρόν μόνο οι πλούσιες οικογένειες έχουν το πλεονέκτημα να παίρνουν δύο γεύματα ημερησίως, ενώ ο λαός είναι ευχαριστημένος και με ένα ελάχιστο γεύμα την ημέρα.
« Δεν ψάχνουμε για ρούχα ή ψυχαγωγία, θέλουμε απλώς να έχουμε ένα γεμάτο στομάχι. Κάθε ημέρα ξυπνάω με την ιδέα ότι σήμερα θα χορτάσω. Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι. Μέσα στην ψυχή μας γνωρίζουμε ότι ζούμε σα τα σκυλιά αλλά κανείς δεν αποφασίζει να το συζητήσει αυτό δημόσια» δήλωσε ο 70χρονος Τσόι Γιαν Χελ που πέρασε τα σύνορα.
Τη στιγμή που η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την 66η επέτειο της ανόδου στην εξουσία του Εργατικού Κόμματος, ακτιβιστές στις γειτονιές της Νότιας Κορέας πετούν κοντά στα σύνορα 200 χιλιάδες μπαλόνια με  αντι -κομμουνιστικά συνθήματα παρά τις απειλές της στρατιωτικής ηγεσίας της Βόρειας Κορέας ότι θα τους αντιμετωπίσουν με πυροβολισμούς.
Πρόσφατα η Ρωσία προσέφερε στη Βόρεια Κορέα 10 χιλιάδες τόνους σιτάρι και έσβησε ένα μεγάλο ποσοστό του δανείου της.
--


Δεν υπάρχουν σχόλια: