23.11.11

Βουλγαρία: «Οι πόρνες μας δουλεύουν σκληρά στην Ευρώπη»


Νοέμβριος 23, 2011.

Νεαρές Βουλγάρες από το Πλέβεν και το Ντόμπριτς εξαναγκάζονται σε πορνεία στις γερμανικές πόλεις της Μπρέμεν και του Μπρέμενχάβεν. 

Οι συνθήκες εργασίας τους είναι εξουθενωτικές: 7 ημέρες την εβδομάδα σε βάρδιες με 17 ώρες την ημέρα.


Παρά την επέμβαση της αστυνομίας δεν έγινε καμία βελτίωση. Οι γυναίκες δεν λαμβάνουν σχεδόν τίποτε από τις σεξουαλικές υπηρεσίες που προσφέρουν,  παρά μόνο ένα μικρό χαρτζιλίκι.

Τα κορίτσια δελεάζονται με ψεύτικες υποσχέσεις των νταβατζήδων και αναγκάζονται  να ασχοληθούν με το αρχαιότερο επάγγελμα στον  κόσμο.
Πέρσι η αστυνομία της Βρέμης εντόπισε 56 θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Λίγες πήγαν στο δικαστήριο.

«Οι γυναίκες συχνά δεν καταφεύγουν στο δικαστήριο» δήλωσε  ο εισαγγελέας Πέτερ Μάγιερ. Οι προαγωγοί, συνήθως, γνωρίζουν τους συγγενείς των κοριτσιών στη Βουλγαρία και τις απειλούν. Τα θύματα έτσι αναγκάζονται να σιωπούν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση που έγινε γνωστή τελευταία με τέσσερις νεαρές  γυναίκες από το Ντόμπτιτς που τις είχαν δύο Βούλγαροι νταβατζήδες στο Μπρέμενχάβεν. Είχαν κρατήσει τα διαβατήριά τους και τις ανάγκασαν σε πορνεία με την απειλή της παραμόρφωσής τους.

«Είναι δύσκολα για τις γυναίκες αυτές», θα τονίσει ο Gregor Vayzner της γερμανικής εγκληματολογικής αστυνομίας, «αναγκάζονται να γυρίσουν στην πατρίδα τους και μετά σπάνια επιστρέφουν για να παραστούν σε δίκη».

Οι δύο Βούλγαροι νταβατζήδες  ανάγκαζαν τις τέσσερις γυναίκες να δέχονται πελάτες επί 17 ώρες την ημέρα. Ο μοναδικός μάρτυρας που υπήρχε για να καταθέσει στο δικαστήριο για αυτές, τρελάθηκε λίγο πριν αναχωρήσει  από τη Βουλγαρία στα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο ο εισαγγελέας Peter Mayer, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να υποχρεώσει τους κατηγορουμένους να καταβάλουν  αποζημίωση 10.000 ευρώ στα θύματα.


--


Δεν υπάρχουν σχόλια: