17.5.12

Προκαλεί γέλια το όνομα του Γάλλου πρωθυπουργού στα …αραβικά!



Μάιος 17, 2012.


Αμπού Ντάμπι- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (CNN).


 Καθώς η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας προκαλεί κυματισμούς σε όλη την Ευρώπη στην προσπάθειά της να ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης της, χωρίς να επιδιώκει να κάνει άθλια τη ζωή των πολιτών της,  έχει δημιουργήσει ένα άλλο, διαφορετικό πρόβλημα στη Μέση Ανατολή.
Το επώνυμο του  πρωθυπουργού,  ακουστικά, στην βαριά αραβική αργκό σημαίνει το …πέος!


Το πλήρες όνομά του είναι Jean-Marc Ayrault.

Το πώς  μπορεί κανείς να το προφέρει στα αραβικά αποτελεί ένα πρόβλημα αφού η τελευταία λέξη είναι ευρύτατα γνωστή στον αραβικό κόσμο και δη μεταξύ των ανδρών…

Το πρόβλημα δημιουργείται στους τηλεοπτικούς φορείς που προσπαθούν  να το προφέρουν κάπως γαλλικά αλλά και πάλι δεν …βγαίνει.

«Δεν μπορούμε να αλλάζουμε τα ονόματα, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως έχουν και να ζήσουμε με αυτά, πρέπει να είμαστε επαγγελματίες» είπε ένας εκδότης ο οποίος ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του, λόγω του θέματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι γνώριζε το θέμα, αλλά δεν έκανε κανένα σχόλιο. Στο γραφείο του Γάλλου προέδρου, ήδη, αυτό το ζήτημα ηχεί 
διασκεδαστικά…

Η ιστορία είναι παρόμοια με μια άλλη πριν από δύο χρόνια, όταν το Πακιστάν ήθελε να διορίσει ένα Πρέσβη στη Σαουδική Αραβία και το όνομά του σήμαινε στα αραβικά… Πέος.

Η λύση δόθηκε από το ίδιο το Πακιστάν που τον έστειλε πρέσβη στο Καναδά. Ωστόσο ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ουδέποτε του προτείνανε να διοριστεί πρέσβης στο Ριάντ.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: