16.5.12

Αποστολή ‘Αρμαγεδδών’ από τη NASA σε αστεροειδή



Μάιος 16, 2012.

Αμερικανοί αστροναύτες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για μια αποστολή παρόμοια με αυτήν της αμερικανικής ταινίας «Αρμαγεδδών». Tim astronauta sletjet će na asteroid da bi istražili njegovu površinu, pronašli iskoristive minerale i naučili kako ga uništiti ako bi u budućnosti predstavljao prijetnju za planetu Zemlju.


Μια ομάδα αστροναυτών θα προσγειωθεί σε αστεροειδή για να εξερευνήσει την επιφάνειά του, να ερευνήσει για εκμεταλλεύσιμα ορυκτά και να πληροφορηθεί πως θα μπορούσαν οι άνθρωποι να τον καταστρέψουν στο μέλλον, εάν αποτελέσει απειλή για τον πλανήτη Γη.

Η αποστολή της NASA προγραμματίζεται για έναν αστεροειδή που βρίσκεται περίπου πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Ο αστεροειδής  αυτός περιστρέφεται  γύρω από τον ήλιο με ταχύτητα περίπου 80.000 χιλιόμετρα την ώρα και λόγω του ελάχιστου όγκου του η ελκτική του δύναμη είναι πολύ μικρή. Η προσγείωση  σε ένα τέτοιο κομμάτι βράχου αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους αστροναύτες.

Η διάρκεια της αποστολής υπολογίζεται σε περίπου ένα έτος και οι αστροναύτες θα είναι σε θέση να παραμείνουν  επάνω στον αστεροειδή μέχρι 30 ημέρες.

Το πρόγραμμα κατάρτισης αρχίζει τον επόμενο μήνα και τα μέλη της αποστολής  θα πρέπει να μάθουν πώς να λειτουργούν τα οχήματα της NASA στην επιφάνεια του αστεροειδούς και να συλλέξουν δείγματα από την επιφάνειά του. Η εκπαίδευση γίνεται  σε μια υποβρύχια βάση κοντά στη Φλόριντα, όπου οι έξι επιλεγέντες αστροναύτες θα περάσουν 12 ημέρες κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού, ως προσομοίωση της χαμηλής βαρύτητας που υπάρχει στον αστεροειδή.

Όπως αναφέρεται, η NASA παρακολουθεί επί του παρόντος περισσότερους από 400 βράχους του διαστήματος που έχουν μια δυνητική απειλή για τη Γη, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε χαμηλή ομάδα κινδύνου.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: