13.8.12

Πρώτος τουριστικός προορισμός των Τούρκων η Ελλάδα



Αύγουστος 13, 2012.

Η αναχώρηση  1,7  εκατομμυρίων Τούρκων στο εξωτερικό  από το Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2012, αντιστοιχεί με δαπάνη κατά κεφαλήν 668 δολαρίων.


Κύριος προορισμός των Τούρκων περιηγητών ήταν η Ελλάδα, στην οποία ταξίδευσαν άνδρες από την Τουρκία, τέσσερις φορές περισσότεροι από τον αριθμό των γυναικών, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως δημοσιεύεται, πάντως,  από την τουρκική στατιστική υπηρεσία έξι εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (6,200,000) Τούρκοι ταξίδευσαν στο εξωτερικό  και σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες τα ταξιδιωτικά πακέτα έφθασαν τα εξακόσια πενήντα έξι εκατομμύρια εκατόν ενενήντα επτά χιλιάδες (656.197.000) δολάρια.

Πρώτος προορισμός η Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα και έρευνας της ένωσης τουριστικών πρακτόρων, πρώτος προορισμός των Τούρκων εκδρομέων αποτέλεσε  η Ελλάδα, ανάμεσα στις δέκα χώρες προτίμησης των ενδιαφερομένων. Δεύτερη θέση έλαβε η Συρία και τρίτη θέση η Ιταλία.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την  στατιστική υπηρεσία –Turkstat,  οι δαπάνες των Τούρκων για επισκέψεις και διακοπές στο εξωτερικό μειώθηκαν. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δαπανήθηκαν 1,1 δις δολάρια έναντι 1,3 δις δολάρια της αντίστοιχης περιόδου  πέρυσι, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: