14.8.12

‘Προνόμια’ στις γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία…



Αύγουστος 14, 2012.

Στη Σαουδική Αραβία σχεδιάζεται να κατασκευαστεί μια πόλη μόνο για γυναίκες. Η ιδέα συνάδει με τη συμμόρφωση τους στους αυστηρούς νόμους της Σαρία, αφού  οι περισσότερες γυναίκες φιλοδοξούν να έχουν επαγγελματική σταδιοδρομία.


Για να μην περιφέρονται μπροστά στα μάτια του ανδρικού πληθυσμού,  για τις δραστηριότητες τους αυτές, θα δημιουργηθεί μια αποκλειστικά ‘γυναικεία πόλη’.

Η κατασκευή της θα αρχίσει το επόμενο έτος- στο πλαίσιο ενός σχεδίου, όπου η πόλη θα λειτουργεί με επιχειρήσεις τις οποίες θα διαχειρίζονται και θα απασχολούνται μόνον γυναίκες. (Όπως περίπου λειτουργεί, αλλά με άνδρες, το Άγιον Όρος στην Ελλάδα).

Αυτό θεωρείται ένα βήμα προς τη βελτίωση των δικαιωμάτων των γυναικών, αφού με απόφαση του βασιλιά οι γυναίκες θα μπορούν να ψηφίσουν και να εκλέγονται.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, στην οποία οι γυναίκες  δεν
 επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητα και φέτος είναι η πρώτη φορά που έστειλε μια αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Λονδίνου.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: