21.8.12

Κρανίο Homo Sapiens 46 χιλιάδων ετών βρέθηκε στο Λάος



Αύγουστος 21, 2012.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στο Λάος κρανίο παρόμοιο- ανατομικά- με αυτό του σύγχρονου ανθρώπου και πιστεύεται ότι είναι παλαιότερο από το κομμάτια του σκελετού του Homo Sapiens που βρέθηκαν στην Ασία.


Η διαπίστωση αυτή εγείρει  αμφιβολίες σχετικά με το πότε οι πρώτοι άνθρωποι μετανάστευσαν από την Αφρική και πότε αποίκισαν τον πλανήτη, γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Independent».

Οι πρώτοι αποικιστές 

Ο σκελετός είναι μεταξύ της 46ης και 63ης χιλιετίας και είναι τουλάχιστον 20.000 χρόνια παλαιότερος από το απολίθωμα που έχει βρεθεί στη Νοτιοανατολική Ασία.
Αυτό δίνει λόγους να υποθέσουμε ότι οι πρόγονοί μας αποίκισαν την Ασία αμέσως από την Αφρική.

Από το κρανίο διασώζονται ο πάνω φλοιός, η γνάθος και τα δόντια. Όλα έχουν σαφείς ομοιότητες με εκείνα του σύγχρονου Homo Sapiens, με υψηλό μέτωπο, μικρά φρύδια και μικρά κάτω μπροστινά δόντια.

Οι ανθρωπολόγοι ανακάλυψαν το κρανίο σε μια σπηλιά στην οροσειρά Πα Χανγκ στο Λάος, μεταξύ του Βιετνάμ και της Ταϊβάν.

Η ανακάλυψη αυτών των αρχαίων λειψάνων του σύγχρονου ανθρώπου υποδηλώνει ότι η ενδοχώρα πατήθηκε από το πόδι του ανθρώπου κατά τη μεταναστευτική του πορεία μετά τις περιοχές των ακτών, είπαν οι ερευνητές.

Οι προηγούμενες  γενετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πρόγονοι των σύγχρονων ανθρώπων μετανάστευσαν σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία περίπου 60 χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά αυτό είναι το πρώτο απολίθωμα σε όλη την γεωγραφική αυτή περιοχή που υποστηρίζει αυτή τη θεωρία.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: