10.10.12

Από το 2013 η Καθολική Εκκλησία θα πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας στο Ιταλικό Κράτος



Οκτώβριος 10, 2012.
www.mikres-ekdoseis.gr

Ρώμη.

Η ιταλική Καθολική Εκκλησία θα απομείνει χωρίς το ιστορικό προνομιακό  καθεστώς και από το 2013 θα πρέπει να πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας.


 Η Εκκλησία πληρώνει σήμερα φόρο μόνο σε μερικά ακίνητα που έχει στην κατοχή της και τα οποία έχουν εμπορικό σκοπό, αλλά παραμένει αφορολόγητη όλη η περιουσίας της  η οποία δεν έχει «εμπορική δραστηριότητα».

Το νομικό πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013, στην έναρξη του οικονομικού έτους και θα βρίσκεται σε αρμονία με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση το Φεβρουάριο τροποποίησε τη νομοθεσία για το φόρο ακίνητης περιουσίας ώστε να σβηστούν τα προνόμια της Εκκλησίας του Βατικανού, με στόχο τη συμβολή στην κρίση χρέους της χώρας, αφού την ίδια στιγμή οι πολίτες της χώρας αναγκάζονται να θυσιάζουν το υστέρημά τους.

Το Ιταλικό Κρατικό Συμβούλιο- ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας -ακύρωσε την απόφαση για τη φορολόγηση  της Εκκλησίας, αλλά η κυβέρνηση επέμεινε ότι ο καθένας πρέπει να πληρώνει φόρο περιουσίας, ακόμη και η Εκκλησία.

Σύμφωνα με  επίσημο δημοσίευμα τα έσοδα μόνο από την περιοχή της Ρώμης υπολογίζονται στα € 25,5 εκατομμύρια.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: