18.10.12

Βούλγαροι αρχαιολόγοι βρήκαν έξι ζευγάρια σκελετών με κομμένα κεφάλια



Οκτώβριος 18, 2012.

Αρχαιολογικές ανασκαφές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αρχαία Νεκρόπολη της βουλγαρικής κωμόπολης Τράν, έληξαν πριν από λίγες ημέρες με αποκαλύψεις που προκάλεσαν σοκ.

Τι βρέθηκε

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους εντοπίστηκαν σκελετοί έξι ζευγαριών σε ρηχό τάφο,


 στην περιοχή των αρχαίων ταφικών μνημείων, των οποίων τα κρανία ήταν κομμένα  και τοποθετημένα ανάμεσα στα σκέλια τους.

Μέχρι τώρα δεν είχε βρεθεί παρόμοια αρχαιολογική ανακάλυψη στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σκελετοί είναι του έκτου αιώνα και πιθανόν να πρόκειται για ομαδικό τάφο, ανθρώπων που πιθανόν κατηγορήθηκαν για μοιχεία, αφού οι σκελετοί ανήκουν σε νέους ανθρώπους.

Στην περιοχή της αρχαίας Νεκρόπολης βρισκόταν η αρχαία πόλη Pautalia της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ σήμερα η περιοχή ανήκει στην επαρχία Κουστεντίλ-κοντά στα σερβικά σύνορα.

Οι αρχαιολόγοι  εικάζουν ότι πιθανόν οι νεκροί να είχαν παραβιάσει κοινωνικούς κανόνες, καταδικάστηκαν σε αποκοπή της κεφαλής τους και ενταφιάστηκαν με έναν τρόπο που δεν ήταν  «φυσικός» για την εποχή.

Η χρηματοδότηση των αρχαιολογικών ανασκαφών ‘έγινε από το δήμαρχο της Τραν, Στανισλάβ Νικόλοφ, ο οποίος παρά τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου προσπάθησε να διαφυλάξει την αρχαία Νεκρόπολη από τους βάνδαλους και αρχαιοκάπηλους’, γράφει συγκεκριμένα το  βουλγαρικό δημοσίευμα του «Μπλίτς».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: