30.10.12

Τούρκικο Δημοσίευμα: Δεν είναι μόνο η Αμερική! Από θεομηνίες πλήττονται Αργεντινή, Κίνα, Βιετνάμ…



«Τη στιγμή που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν την προσοχή τους στον τυφώνα  Sandy που πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών  και άλλα καιρικά φαινόμενα προκαλούν καταστροφές στον πλανήτη»

Οκτώβριος 30, 2012.


Δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες που πλήττονται από καιρικά φαινόμενα, το ίδιο συμβαίνει στην Αργεντινή, την Κίνα  και το Βιετνάμ που παραδόθηκαν στις καταιγίδες, αναφέρει το τούρκικο κανάλι CnnTurk.


Οι σοβαρές καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα να πεθάνει ένας άνθρωπος στην Αργεντινή και τρεις στο Βιετνάμ.

Οι χώρες της Νότιας Αμερικής βρίσκονται κάτω από την επίδραση κακών καιρικών φαινομένων, κυρίως στην Αργεντινή που στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες, η δυνατή βροχή και η καταιγίδα που έπληξε την πόλη προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες. Μερικά κτήρια της πόλης καταστράφηκαν, προκλήθηκαν διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και πολλά ατυχήματα έγιναν στους δρόμους.

Επίσης χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και εκατοντάδες άτομα απομακρύνθηκαν από τις οικίες σε ασφαλείς περιοχές. Ένα άτομο πνίγηκε από την πλημμύρα μέσα στο σπίτι του.

Δεν είναι μόνο ο τυφώνας που πλήττει την Αμερική, στον ίδιο βαθμό πλήττεται και η Ασία.

Στην Κίνα οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση στο ποτάμι Γκουάνγξι Ζουάνγ και προκλήθηκαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις.
Και στο Βιετνάμ…

Ο τυφώνας που έπληξε το Βιετνάμ σκότωσε τρία άτομα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν  διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Επιπρόσθετα, στα σύνορα Κίνας-Βιετνάμ έξι σκάφη βυθίστηκαν και 70 εξαφανίστηκαν.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τον αριθμό των απωλειών ζωών καθώς η κακοκαιρία δεν έχει κοπάσει.
Πάντως, λόγω του τυφώνα  στο Βιετνμάμ, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας χιλιάδες άνθρωποι έχουν μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς  οι επιπτώσεις σε ζωές και καταστροφές θα γίνουν γνωστές μετά τη διέλευση του τυφώνα.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: