22.11.12

Πάπας: Ο Ιησούς γεννήθηκε λίγα χρόνια πιο πριν, από ό, τι γνωρίζουμε…



Νοέμβριος 22, 2012.

Ο Χριστιανικό Ημερολόγιο βασίζεται σε υπολογιστικό λάθος, υποστηρίζει ο Πάπας Βενέδικτος ο XVI στο νέο του βιβλίο, στο οποίο αναφέρει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε λίγα χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύουμε.


Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο βιβλίο του ανοίγει μια συζήτηση σχετικά  και με τον τόπο γέννησης του Ιησού, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα ‘Daily Telegraph’.

Το σφάλμα το έχει βρει ο μοναχός Dionysius Exiguus του 5ου αιώνα – Διονύσιος ο Μικρός-,  που προέβη στον υπολογισμό και τη αρχή του ημερολογίου μας που βασίζεται στη γέννηση του Ιησού.

Στο βιβλίο του  85χρονου Πάπα «Ο Ιησούς  από τη Ναζαρέτ- μια ιστορίας της παιδικής ηλικίας» που δημοσιεύθηκε χθες και του οποίου η πώληση υπολογίζεται σε εκατομμύρια αντίτυπα, σημειώνει ότι η ημερομηνία γέννησης του Ιησού είναι λίγα χρόνια νωρίτερα.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, φυσικά, δεν είναι νέοι, καθώς πολλοί ιστορικοί  πιστεύουν ότι ο Ιησούς της Ναζαρέτ γεννήθηκε μεταξύ του έβδομου και δευτέρου έτους πριν της σημερινής ημερομηνίας μας.

«Η Αγία Γραφή δεν λέει πότε γεννήθηκε ο Ιησούς. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ηρώδη του Μεγάλου, ο οποίος πέθανε το πρώτο έτος της νέας εποχής, είπε ο John Barton εμπειρογνώμονας για την ερμηνεία των ιερών κειμένων, το Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Ακόμη και η ιδέα ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου δεν εδράζεται σε κανένα ιστορικό γεγονός».

«Δεν γνωρίζουμε καν σε ποια εποχή έχει γεννηθεί. Η όλη ιδέα να γιορτάζονται τα γενέθλια Του στις πιο σκοτεινές μέρες του έτους, πιθανόν σχετίζονται με μια ειδωλολατρική παράδοση  εορτής αφιερωμένης στον Ήλιο, είπε ο Βρετανός Πανεπιστημιακός.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: