23.11.12

Αστρονόμος του Βατικανού δεν αποκλείει την ύπαρξη ζωής σε άλλον πλανήτη



Νοέμβριος 23, 2012.

Ο Διευθυντής του Παρατηρητηρίου του Βατικανού, ο Ιησουίτης Ιερέας Χοσέ Φούνες, δεν αποκλείει την ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη.

Η δυνατότητα της ύπαρξης ευφυούς ύπαρξης πέρα από τη Γη, συζητήθηκε αρκετά κατά τη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, με πρωτοβουλία της Καθολικής Εκκλησίας.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε βρει καμία απόδειξη ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή», είπε ο αστρονόμος του Βατικανού, ωστόσο, πρόσθεσε, το «σύμπαν αποτελείται από δισεκατομμύρια γαλαξίες και καθένας από αυτούς έχει δισεκατομμύρια αστέρια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξη κάποιας ζωής σε όλο αυτό το μέγεθος», είπε.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους του συνεδρίου, η αναζήτηση για άλλη ζωή σε άλλους γαλαξίες δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να κατανοήσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να κατανοήσουν  συνειδητά την πηγή της ζωής τους, που είναι ο Θεός.

Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού αναφέρθηκε ότι μέχρι στιγμής είναι γνωστά 350 αστέρια, στα οποία γύρω τους περιστρέφονται πλανήτες. Είναι πιθανόν σε κάποιον από αυτόν να υπάρχουν παρόμοιες συνθήκες ζωής με αυτές της γης.

Ο καθολικός επιστήμονας είπε ότι η αστρονομία, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις αρχαιότερες επιστήμες, δεν καθόρισε ποτέ τι θα μπορούσε να συμβεί σε 10 με 15 χρόνια μετά την εποχή μας.

Μιλώντας ο Χοσέ Φούνες για τη σχέση της Εκκλησίας με την Επιστήμη, τόνισε ότι παραδοσιακά  η Καθολική  Εκκλησία ανέκαθεν έβλεπε με μεγάλο ενδιαφέρον την επιστήμη.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: