15.2.13

Ρωσία: 1200 άτομα επλήγησαν από την πτώση του μετεωρίτη



Φεβρουάριος 15, 2013.

Μόσχα -βίντεο

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, τουλάχιστον 1200 άτομα τραυματίσθηκαν από την πτώση μετεωρίτη στη ρωσική περιοχή Τσελιάμπινσκ, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.


«Οι πληροφορίες που έχουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι τουλάχιστον 1200 άτομα τραυματίσθηκαν από την πτώση του μετεωρίτη στην περιοχή του Τσελιάμπινσκ», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η αστυνομία έχει καθήκον να επιβάλει αυστηρά μέτρα ασφάλειας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας ασφάλειας καθώς και την προστασία της περιουσίας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον κυβερνήτη της περιοχής του Τσελιάμπινσκ, Μιχαήλ Γιούρεβιτς,  η πτώση του μετεωρίτη προκάλεσε ζημιές που υπολογίζονται σε 1 δις ρούβλια. Όπως είπε μόνο στο  παλάτι του πάγου  της περιοχής εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια ρούβλια. Η υποδομή έχει υποστεί ζημιά σε τρία σημεία των θεμελίων.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: