24.2.13

Βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μεγάλο ρωμαϊκό λουτρό


www.mikres-ekdoseis.gr

Φεβρουάριος 24, 2013
Ομάδα Βούλγαρων αρχαιολόγων ανακάλυψε ερείπια ενός  καλοδιατηρημένου ρωμαϊκού λουτρού στην αρχαία πόλη της Βουλγαρίας, Σωζόπολη.


Η ανακάλυψη έγινε γνωστή από τον καθηγητή ιστορίας και διευθυντή του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμίτροφ.

«Η ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή του Μουσείου Αρχαιολογίας της Σωζόπολης, Ντίμιταρ Νέντεφ, προέβη στην ανακάλυψη αυτή που αποτελεί μέρος των ανασκαφών που πραγματοποιούνται στην περιοχή μπροστά από τα τείχη του κάστρου της Σωζόπολης», είπε ο καθηγητής.

«Εκτός από τα ρωμαϊκά λουτρά της Χισσάριας και της Βάρνας, αυτό είναι το καλύτερο διατηρημένο ρωμαϊκό λουτρό στα βουλγαρικά εδάφη», είπε Ντιμίτροφ.

Ο διευθυντής του αρχαιολογικού Μουσείου Σόφιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια σειρά ανακαλύψεων που έγιναν στη Σωζόπολη τα οποία θα αποτελέσουν ελκυστικό υπαίθριο έκθεμα, μόλις ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες.

Η Σωζόπολη ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους τον 5ο π.Χ. αιώνα και βρίσκεται στην νότια βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, σήμερα είναι ένα δημοφιλές θέρετρο, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα του Νοβίνιτε.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: