25.2.13

Καύκασος: Νεκρόπολη με ελληνικά στοιχεία ταφής



Φεβρουάριος 25, 2013.

Mezmay.

Ρώσοι αρχαιολόγοι σκάβοντας σε μια νεκρόπολη στην περιοχή του Καυκάσου, στην περιοχή της οροσειράς Κρασνοντάρ της Ρωσίας, ανακάλυψαν μία πολύπλοκη ταφή ενός άνδρα πολεμιστή.


Η νεκρόπολη  χρονολογείται από τον τρίτο π.Χ. αιώνα έως τον δεύτερο μετά Χριστό αιώνα. Οι αρχαιολόγοι σημειώνουν ότι για την ταφή χρησιμοποιήθηκε μία άγνωστη στην περιοχή κουλτούρα που σε μεγάλο βαθμό έχει επηρεαστεί από τους Έλληνες.

Ο πολεμιστής θάφτηκε με ένα αρκετά μεγάλο αριθμό χρυσών αντικειμένων, καθώς και έναν σιδερένιο τσεκούρι, δύο σιδερένια ξίφη και μια σειρά μεταλλικής αλυσίδας. Επίσης, λείψανα από τρία άλογα και μίας αγελάδας και ενός αγριογούρουνου βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με την Βαλεντίνα Μορντβίντσεβα, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ουκρανικής Εθνικής Ακαδημίας, ο πολεμιστής είχε μεγάλη εκτίμηση από τη φυλή του και πιθανότατα ήταν ένας τοπικός οπλαρχηγός.

--
Publication of the Archaeological Institute of America

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: