5.3.13

Ρωσία: Βρέθηκε χάρτης ηλικίας 5 χιλιάδων ετών



Μάρτιος 5, 2013.

Στην περιοχή Ιρκούτσκ στη Ρωσία ανακαλύφθηκε ένας αρχαίος χάρτης. Είναι χαραγμένος σε πέτρα και βρέθηκε σε μια σπηλιά στο Μποτόφσκοϊ. 


Η ηλικία του εκτιμάται σε πέντε χιλιάδες χρόνια. Στη σπηλιά βρέθηκαν ίχνη ανθρώπου και πατημασιές σκύλου.

Το σπήλαιο είναι γνωστό στους ερευνητές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, Ωστόσο πολλοί αρχαιολόγοι δεν πρόσεξαν το χάραγμα της πέτρας. Είναι ένα αληθινό τεχνούργημα και όταν δημοσιοποιήθηκε έφθασαν στο σπήλαιο ειδικοί  από το αρχαιολογικό παράρτημα της Σιβηρίας.



«Την πέτρα την ανακάλυψα τυχαία, όταν κάθισα να ξεκουραστώ μέσα στη σπηλιά και είδα ότι ήταν διαφορετική από τις άλλες», είπε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Φλοιού της Γης που εργάζεται στο υποκατάστημα  της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στη Σιβηρία,  Αλεξέι Κλεμέντιεφ.

Οι ερευνητές που την μελέτησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αρχαίος κυνηγός την είχε σχεδιάσει για να μην χαθεί μέσα στη σπηλιά. Τα βέλη που υπάρχουν χαραγμένα επάνω της, δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος σε σχέση με τις χαραγμένες θέσεις των σηράγγων.


--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: