2.3.13

Ρώσος δισεκατομμυριούχος παραχωρεί την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς


http://www. mikres-ekdoseis.gr

Μάρτιος 2, 2013.

Βλαδιβοστόκ.

Ο διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας Βλαντίμιρ Ποτάνιν αποφάσισε να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Ένα μικρό μέρος θα αφήσω στα παιδιά, ώστε να έχουν μία αξιοπρεπή ζωή, καλή εκπαίδευση και ιατρική περίθαλψη», αυτό δήλωσε ο Ποτάνιν στην εκπομπή «Ειδήσεις του Σαββάτου» του ρωσικού 1ου Καναλιού.


 Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος θα παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως εξήγησε, γιατί  θέλει «να προστατεύσει τα παιδιά του από αυτά τα δισεκατομμύρια γιατί το χρήμα διαβρώνει την προσωπικότητα και στερεί κάθε πρωτοβουλία από τον άνθρωπο».

Ο Ποτάνιν δήλωσε ότι εξήγησε στα παιδιά του γιατί τα εξαιρεί από τη μεγάλη κληρονομιά και  ότι «θα τους αποδοθεί ένα μέρος  των χρημάτων, μερικά εκατομμύρια ρούβλια και όχι περισσότερα από όσα χρειάζονται».

Με την ευκαιρία αυτή, ο Ρώσος επιχειρηματίας είπε ότι «το περιοδικό Forbes έχει, ήδη, γράψει για την απόφασή του αυτή,  για το που θα δοθούν περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια και γιατί σκέφτομαι με τον τρόπο αυτόν».

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: