1.3.13

Το Κίνημα Ομοφυλόφιλων Αλβανίας ζητά να συμπεριληφθεί ο γενετήσιος προσανατολισμός στην ταυτότητα



Μάρτιος 1, 2013.

Τίρανα.

Η «ροζ πρεσβεία» είναι  ένα αλβανικό Κίνημα των Γκέι, Αμφιφυλόφιλων και Τραβεστί (LGBT) και απαιτεί την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του ποινικού κώδικα, στον οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα των δύο φύλων.


Σε δελτίο Τύπου η «Ροζ Πρεσβεία»  έχει υποβάλλει  το σχετικό αίτημα στο Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη, προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές σε σχέση με τα αδικήματα που διαπράττονται σε βάρος των  Λεσβιακών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών Ατόμων  (ΛΟΑΤ), όπως είναι τα εγκλήματα μίσους, υποκίνησης μίσους και ομιλίας στα Social media.

Το Κίνημα των Γκέι της Αλβανίας, λοιπόν, «ζητάει την αλλαγή του άρθρου 119/β του ποινικού κώδικα ώστε στην περιγραφή για κυρώσεις εξαιτίας εσκεμμένης  προσβολής λόγω εθνότητας, εθνικότητας, φυλής ή θρησκείας να συμπεριληφθεί  και ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα των δύο φύλων», σημειώνει η ανακοίνωση της ‘Ρόζ πρεσβείας’, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Shekulli.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: