22.3.13

Πυραμίδες στο βυθό της Κούβας




Περίπου 700 μέτρα από τη δυτική ακτή της Κούβας, κοντά στο γνωστό και μυστηριώδες τρίγωνο των Βερμούδων, στον πυθμένα του ωκεανού,  σε βάθος περίπου 1500 μέτρων, έχουν βρεθεί ίχνη αρχαίων οικοδομημάτων.


Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα που υπολογίζεται ήδη σε τέσσερις πυραμίδες,  εντοπίσθηκε από ειδικευμένο ρομπότ που ερευνά τα βάθη της θάλασσας.

Με τη μελέτη των στοιχείων αυτών ασχολήθηκε ο Paul Weinzweig και η σύζυγός του, Pauline Zalitzki, που πιθανολογούν ότι μπορεί να πρόκειται για την αρχαία Ατλαντίδα.
Εκτός από τις πυραμίδες υπάρχει και ένα τεράστιο γλυπτό που παρομοιάζεται με Σφίγγα. Μάλιστα, σε μερικά κτήρια μπορεί κανείς να εντοπίσει και ίχνη αρχαίων επιγραφών και συμβόλων.

Τα ερείπια  δεν μπορούν να υπολογισθούν πότε κατασκευάστηκαν και σύμφωνα με το δημοσίευμα η περιοχή δεν φαίνεται να έχει υποστεί γεωλογική αλλαγή τα τελευταία 10.000 έτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η υποθαλάσσια πόλη ανακαλύφθηκε πριν από 60 χρόνια από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ,  καθώς αμερικανικά υποβρύχια έπλεαν στην περιοχή κατά την κρίση της Κούβας, στη δεκαετία του ’60, αλλά, για άγνωστους λόγους, η ανακάλυψη κρατήθηκε μυστική και δεν έγινε γνωστό αν διερευνήθηκε λεπτομερώς από τους Αμερικανούς.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: