26.3.13

Βουλγαρία: Οι συνταξιούχοι αυτοκτονούν λόγω φτώχειας



Τους δύο πρώτους μήνες του 2013, 131 Βούλγαροι αυτοκτόνησαν και έξι αυτοπυρπολήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη φτώχεια


Μάρτιος 26, 2013.

«Η φτώχεια και η έλλειψη προοπτικής ωθεί ολοένα και περισσότερους Βουλγάρους στην αυτοκτονία», γράφει η αυστριακή εφημερίδα ‘Die Presse’.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ένα πέμπτο των Βουλγάρων ζει με λιγότερα από 120 ευρώ το μήνα.


Το κύμα των αυτοκτονιών παρά τις προσπάθειες που γίνονται δεν προβλέπεται να κοπάσει. Μόλις πριν δύο ημέρες ένας 73χρονος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το κτήριο της προεδρίας στη Σόφια.

Τον τελευταίο μήνα άλλοι πέντε Βούλγαροι αυτοπυρπολήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την κατάντια της διαβίωσής τους.

Η φτώχια και η απελπισία στη Βουλγαρία – το φτωχότερο κράτος  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωθεί τους Βουλγάρους στην αυτοκτονία.

Στους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, 131 άνθρωποι αυτοκτόνησαν, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το βουλγαρικό δημοσίευμα,  ο αριθμός των  ανεπιτυχών αποπειρών αυτοκτονίας είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος.
Οι αυτόχειρες συνήθως είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να ζήσουν με τη σύνταξη των 120 Ευρώ.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο νέος Βούλγαρος Πατριάρχης, Νεόφυτος, μάταια παρότρυνε από τον άμβωνα τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν την αυτοκτονία.
«Κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους, ρίχνονται στις γραμμές του τραίνου ή πηδούν από υψηλές γέφυρες ή υψηλά κτήρια», γράφει το δημοσίευμα του Bgnes.

-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: