29.4.13

Το μονοπάτι της αβύσσου




Απρίλιος 29, 2013

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αδρεναλίνη, τότε ετοιμάστε τα μπαγκάζια σας και βουρ για το κινεζικό όρος Χούα Σαν. Εδώ  υπάρχει κάτι που αποβάλλει την ανία από τους απελπισμένους του κόσμου, καθώς και εκείνους που θέλουν να απαλλαγούν από τις εσωτερικές φοβίες.


«Χούα Σαν» σημαίνει «Βουνό Λουλουδιών» και ας μην έχει λουλούδια. Είναι ένας ορεινός όγκος κοντά στην πόλη Ξιάν. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας, τελεφερίκ και κλιμακωτή ανάβαση. Κάθε επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τις πέντε κορυφές του Χούα Σαν.

Συνήθως οι περιηγητές προτιμούν τη βόρεια κορυφή, όπου υπάρχει τελεφερίκ. Ο δρόμος, άλλωστε, προς  την κορυφή είναι πολύ ασφαλής. Όταν κινούμαστε προς την κορυφή του Βορρά με τα πόδια, δεν ...κινδυνεύουμε και πάρα πολύ.


Ωστόσο, υπάρχει μια διαδρομή που δεν  έχει παρόμοιά της. Είναι η μετάβαση από το Βορρά προς την νότια κορυφή του όρους Χούα Σαν, σε αυτήν πολλά άτομα αισθάνονται τάση ...λιποθυμίας. Το μονοπάτι είναι κρεμαστό κάθετα στο βράχο και φέρει τον ...ωραίο τίτλο: «Μονοπάτι της Αβύσσου».

Ένα παραπάτημα αρκεί για να βρεθεί κανείς στην άβυσσο. Οι τουρίστες πανικόβλητοι αγκαλιάζουν τα βράχια και σφίγγουν γερά με τη χούφτα τους την αλυσίδα ασφαλείας που είναι καρφωμένη στο τοίχωμα του βράχου.

Δεν υπάρχουν ούτε κάγκελα ούτε προστατευτικά σχοινιά. Η αδρεναλίνη στο έπακρο. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει τίποτε ασφαλές, βαδίζετε στο ξύλινο μονοπάτι με δική σας ευθύνη...

Στο τέλος της διαδρομής σας επιφυλάσσεται μια υπέροχη θέα, αλλά θα πρέπει να επαναλάβετε την ίδια διαδρομή για να ξαναγυρίσετε. Προσοχή μην σας πιάσει το βράδυ...


Τότε η ωραία θέα θα γίνει ...εφιάλτης...

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: