1.5.13

Πάπας: Οι Πολιτικοί να εργασθούν για την εξάλειψη της ανεργίας



Μάιος 1, 2013.

Αν και δεν είθισται, ο Πάπας Φραγκίσκος,  με την ευκαιρία της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προέτρεψε τους πολιτικούς ηγέτες να εργασθούν σκληρά για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


 Σύμφωνα με τον Άγιο Πατέρα των Καθολικών, η ανεργία ξεπέρασε τα όρια των προτύπων της κοινωνικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.
«Καλώ τους πολιτικούς να κάνουν  ό, τι  είναι δυνατόν να προκαλέσουν και πάλι άνθιση στην αγορά εργασίας», είπε ο Πάπας στο πλήθος στην πλατεία του «Αγίου Πέτρου» στην τακτική εβδομαδιαία επικοινωνία του με το κοινό.

«Η εργασία είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε και τόνισε ότι καθημερινά  σκέπτεται  τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους και ζούνε σε μια κοινωνία χωρίς όραμα μέσα σε ένα περιβάλλον εγωιστικών κερδών έξω από τους κανόνες της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Δεν  παρέλειψε  ο Πάπας, να καταδικάσει και τη 'δουλεία’ που γίνεται στο Μπαγκλαντές από τις πολυεθνικές εταιρείες  με την ευκαιρία της κατάρρευσης βιομηχανικού κτηρίου και το θάνατο εκατοντάδων εργατών.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: