25.11.13

Κελάρι κρασιού 3.700 ετών ανακαλύφθηκε στη Μέση Ανατολή



« Το κρασί oμοιάζει με την ελληνική ρετσίνα»

Το κελάρι των 3.700 ετών ανακαλύφθηκε στην περιοχή  Τελ Καμπρί, τον Ιούλιο του 2013. Η αρχαιολογική ομάδα δούλευε με βάρδιες νυχθημερόν για να ανασκάψει συνολικά 40 ολόκληρα αγγεία σε μια διάρκεια ανασκαφικής εργασίας έξι εβδομάδων.


Νοέμβριος 25, 2013.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το παλαιότερο γνωστό ανακτορικό κελάρι της Μέσης Ανατολής σε μια τοποθεσία στο Ισραήλ.


Ο αρχαίος αποθηκευτικός χώρος περιείχε  τουλάχιστον 3.000 κεραμικά δοχεία φύλαξης του μεθυστικού ποτού, όπως ανέφεραν στις 22 Νοεμβρίου 2013, στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών στη Βαλτιμόρη.



Τα υπολείμματα του οίνου  στα αγγεία έδειξαν ότι το κρασί είχε εμπλουτισθεί με καρυκεύματα για τη διατήρησή του

Το αρχαίο κρασί παρομοιάζεται με αυτό του Μπορντό και του σημερινού Chianti και συντηρούνταν με καρυκεύματα ρητίνης και βότανα, συμπεριλαμβανομένων αρκεύθου, δυόσμου και μυρτιάς.

Το πλησιέστερο είδος κρασιού της σύγχρονης εποχής μας είναι το ελληνικό κρασί που είναι αρωματισμένο με ρητίνη πεύκου, το οποίο ονομάζεται ρετσίνα, τόνισε στους δημοσιογράφος,  ο ερευνητής Ασάφ Γιασούφ-Λαντάου του Πανεπιστημίου της Χάιφας.


Πηγή: livescience

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: