2.11.13

Νέοι αρχαιολογικοί θησαυροί ανακαλύφθηκαν στη Βουλγαρία


Κατά τη διάνοιξη του διαδρόμου για τον αγωγό αερίου ανακαλύφθηκαν αρχαίοι τάφοι

Νοέμβριος 2, 2013.

Ανασκαφές που έγιναν  για την κατασκευή της διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, έφεραν στο φως  έναν αρχαιολογικό θησαυρό.


Ανακαλύφθηκε μια νεκρόπολη με 376 τάφους διαφόρων ιστορικών περιόδων στο βόρειο τμήμα της Βουλγαρίας, κοντά στην πόλη Μάρτεν.

Οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι οκτώ τάφοι ανήκουν σε αρχαίους Θράκες, άλλοι χρονολογούνται στις αρχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας καθώς και του 4ου -6ου αιώνα.

Ανακαλύφθηκαν, επίσης, κεραμικά  από το πρώτο βουλγαρικό βασίλειο στην περιοχή.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, Ντεάν Ντραγκόεφ είναι ένας τάφος ενός μικρού κοριτσιού που είναι χτισμένος με τούβλα και κεραμίδια.

Σε αυτόν οι αρχαιολόγοι βρήκαν πολλά μικρά, αλλά ενδιαφέροντα κοσμήματα και κάποια είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα, δύο χρυσά σκουλαρίκια, μια βελόνα των οστών , ένα επιχρυσωμένο και απίστευτα όμορφο φυλαχτό φτιαγμένο από κόκκινο ύαλο με μια ανθρωπόμορφη θεότητα σε αυτό που είναι ακόμη άγνωστη.

Το κορίτσι που θάφτηκε εκεί, φορούσε στο χέρι της ένα μπρελόκ με κλειδί, προφανώς για ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο πιθανόν να κλάπηκε από αρχαιοκάπηλους τον 13ο αιώνα.

Αρχαιολόγοι της πόλης Ρούσεν, κοντά στο Δούναβη, συνεχίζουν να ερευνούν τα αντικείμενα, τα οποία θα εκτεθούν στο μουσείο της πόλης, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: